Trenger vi flere “kronisk norske” barn?

En nyttårstale med klar oppfordring til norske kvinner

I starten på det nye året er det blitt en snakkis at Statministeren i sin ellers velformulerte nyttårstale oppfordret norske kvinner til å føde flere barn. Vi er nå kommet så langt ned på fødselsratestatistikken at vi ikke klarer å reprodusere oss selv. Det vil si, hvis det fortsetter slik vil folketallet gå ned i stedet for opp og vi vil ha for få skattebetalerer til å opprettholde velferden. Et dystert scenario som også innbefatter den tsunamien av eldre som er i ferd med å skylle over oss og som jeg selv må innrømme å være en del av. Kravstore eldre som ikke slik det var før i tiden fant seg i å bli stuet vekk på aldersinstitusjoner, men som nå vil ha både pensjon og rett til å leve et aktivt liv, på skattebetalernes regning.

Men går befolkningsveksten nedover fordi vi føder for få barn?

Heldigvis har vi et jevnt tilsig av arbeidsvillige utlendinger som ser ut til å trives i Norge, slår seg ned, henter familien sin og tjener til livets opphold mens de også betaler skatt til fellesskapet. I tillegg har vi annen og etterhvert tredje generasjons innvandrere som er blitt norske (om ikke kronisk), tar utdannelse og tilfører norsk arbeidsliv viktig kompetanse og arbeidskraft. Så bildet er ikke helsvart, det er tydeligvis attraktivt å arbeide i Norge.

Hvis det er av betydning å beholde arbeidere i Norge, hvorfor sender vi da viktig arbeidskraft ut?

Jeg må innrømme at det forbauser meg, ja forskrekker meg å lese om f.eks. Mahad Mahamud, bioingeniøren som bidro med vesentlig kompetanse og skattepenger til fellesskapet, men ble fratatt statsborgerskap og opphold fordi han angivelig skulle ha løyet om hvor han kom fra da han kom til Norge for 14 år siden. Når UDI kaster bort verdifull tid på å granske alle som tidligere er kommet til Norge for å straffe en eller flere som kanskje ikke har vært helt etterrettelige ved ankomst for mer enn 10 år siden, ja da ser det ut til at konsekvenstenkning og byråkrati er gått for langt. Eller når en småbarnsfamilie godt integrert i samfunnet hvor det både arbeides og betales skatt mens barna er blitt norske og går på skole blir sendt til Afghanistan hvor det angivelig skal være så trygt. Det finnes flere hjerteskjærende eksempler på mennesker (for det dreier seg faktisk om mennesker) som fra å ha et godt liv i Norge og bidra til fellesskapet blir kastet ut av landet av litt obskure grunner. Her har vi både nåtidig og fremtidig arbeidskraft som skusles bort mens norske kvinner oppfordres til å bli fødemaskiner.

Norge trenger flere barn mens verden er full av barn som trenger Norge

Partiet som er så opptatt av familienes mulighet til å ta frie valg burde ta inn over seg at hvis norske kvinner føder færre barn så er det mange grunner til det. En grunn er at fruktbarheten går ned fordi mange kvinner utsetter barnefødsel pga studier og jobb, en annen grunn er dårlig sædkvalitet, kanskje grunnet øket miljøforurensing. Det må da være en riktig og viktig tanke å kunne ta seg av allerede eksisterende barn rundt om i verden, barn som trenger et hjem og kjærlige voksenpersoner.  Barn som hentes til Norge og får et godt liv her, blir like norske som deg og meg og  kanskje kan redde oss fra å bli for få til å demme opp for eldrebølgen.

Hilsen Ragnhild som ønsker dere alle et riktig godt nytt år.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg