Vi heier på Trine Skei Grande !

 

Hva i all verden har Trine Skei Grande gjort galt?

At vi fra tid til annen kan vi bli irritert og forbauset over hva som bringes til torgs i de offentlig rom, et ikke uvanlig for oss. Men denne ganger er vi oppbrakt. Trine Skei Grande var i 2008 på en privat fest i Trøndelag et sted. Hun var ikke der som nestleder i Venstre. Det ble drukket alkohol og i løpet av festen ble en 17 år gammel gutt og Trine, 38 år, enige om å ta en tur ut i naturen. De endte opp i kanten av en kornåker bak huset. Der “hadde de seg” og det var frivillig sier de begge. Hva så? Her var det frivillighet og ingen skjevhet i maktposisjon. Det var ca 20 års aldersforskjell og han var over såkalt lavalder. At hans foreldre eller andre synes dette  dumt, men det er annen sak. Liknende ting skjer, har skjedd og vil skje også i fremtiden og heldigvis forblir dette i det private rom.

Har noen tenkt å ta knekken på et skikkelig menneske?

“Me too” kampanjen som vel startet med at Mr. Weinsteins overgrep ble publisert i USA,  har kastet lys på en ukultur som finnes de aller fleste steder, når vi åpner øynene. Menns misbruk av sin maktposisjon har blitt avdekket nærmest overalt. I Norge kanskje først og fremst personifisert ved Giske-saken. Etter hvert er det falt mange “lik ut av skapene” både her og der. At medier idag går løs på Trine Skei Grande i kjølvannet av dette er for oss absurd. VG s redaktør satte dette fint på plass i NRK i går, heldigvis. Resett, ytre høyre nettsted, hadde angivelig tilbudt mannen i denne saken kr 400 000.- for å stå fram. Hva slags agenda hadde redaktør Lurås ved å gjøre dette.? 

Det er stor forskjell på frivillig sex og overgrep

Det viktige med “me too” er at den fokuserer på overgrep og misbruk av makt. I dette tilfellet var det på ingen måte et asymmetrisk maktforhold selv om det dreiet seg om aldersforskjell. At unge gutter debuterer seksuelt med en eldre kvinne er ikke noe nytt og er behandlet i litteraturen en rekke ganger. Vi i min generasjon husker ganske sikkert Lillelord.  

Vi heier på deg Trine Skei Grande

Kjære Trine – vi vil for all del beholde deg som Kulturminister. Vi et mange som støtter deg. Stå på.

hilsen to oppbrukte seniorer, Thor-Øistein og Ragnhild 

4 kommentarer
  1. Jeg er ikke enig. Jeg har en datter på 16 (fyller 17 i år) og må bare riste på hodet. La oss si dette hadde vært en 38 år gammel mannlig maktperson i samfunnet. F.eks en nestleder av et politisk parti, ville du da skrevet dette forsvaret av personen?

  2. Jeanine Horntvedt: forstår at det jeg har skrevet kan misforstås. At noen i et selskap ender opp i den beskrevne situasjonen, kan det nok sies endel om. Men at det får konsekvenser for Grandes politiske liv flere år etterpå, synes jeg/vi er urimelig.

  3. Erik: Hadde det vært en voksen mann og 16 årig pike, en helt annen sak. 16 årig kjønnsmoden gutt lar seg neppe voldta. Klart vi kan sette spørsmålstegn ved det som skjedde, men at det skulle få konsekvenser for Grandes politiske liv, synes vi ikke noe om.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg