Noen står på til “siste slutt”.

Jeg presenterer med en gang en virkelig spreking. President Mathahir i Malaysia er 94 år. Han mente at andre burde overta for noen år siden. Den etterfølgende president som nå har styrt, er imidlertid i retten. Sansynligvis har han beriket seg selv og familien på en ikke akseptabel måte. Mathahir var klar for en ny periode med opprydding. Han skrev kronikker, han ble intervjuet i mediene, men det siste som måtte til for å vise at han igjen er styringsdyktig, ble en sykkeltur med journalistene på slep. At han fikk litt hjelp av en elektrisk hjelpemotor, spiller i denne sammenheng ingen rolle. La dette være en liten intro  til noen ord om at mye er mulig, bare vi har hell, flaks og “litt til” med oss

For noen dager siden var jeg på en Pensjonistforbundssamling i Knarvik ved Bergen. Omlag 600 seniorer var samlet i den moderne store kirkesalen. Gamle-rektoren i Knarvik, Helge Brekke, har i 20-30 år laget flere dagers arangementer som både går på kultur og fysisk aktivitet. Og dette skal fortsette, men sansynligvis med et profesjonelt sekretariat. All heder til Helge som sikkert neste år er ett eller annet stede i kulissene.

Pensjonistforbundet har vel 210 000 medlemmer. De er politisk uavhengig, de følger og overvåker samfunnsutviklingen og er aktive i debattene.  De er aktiv høringsinstans der det er relevant. At de atpåtil har Jan Davidsen som leder, bare understreker at pensjonistene må og vil bli hørt. Hans orientering og tildels appell  førte til stor fagning.

Oddvar Brå, nå 68 år og fremdeles svært sprek snakket om glede i idretten. Han ga til beste opplevelser fra barneidretten til han la startnummeret til side. Vi kjente hverandre godt fra de aktive årene, så dette var moro. Det ble stadig stor applaus.  PS. Jeg satt på legekontoret på Holmenkollen da staven brakk !!

Min treningsvenn Yngvar Andersen og jeg prøvde å si litt om “Det skal lite til for å bli litt sprekere”, De aller fleste vet selvsagt at noe fysisk aktivitet er bra for alle sider av helsa. Dessuten gjør det godt “her og nå”. Det ble litt historier fra hverdagsaktiviteter og aktivisering av tilhørerene. Vi hadde det moro og det så ut til at den store hvithårede skaren hadde en artig stund også.

Hva har jeg egentlig tenkt å si med det jeg opplevde i Knarvik? Pensjonister er spreke og aktive idag. Jeg håpet samfunnet ser dette klarere etterhvert.

Johan Baumann, god venn i alle år, står nå på valgliste for Fylkestinget i Buskerud. Han har i mange år sittet i bystyre og formannskap. Partiet hans og han selv gir seg ikke. Han er 85 år, en gang til, 85 år og er like klar i diskusjonene som for 20-30 år siden. Men ellers, det er utrolig få gamle på valglistene., men vi kan komme!

Fortsett Johan, sykl videre. Det er 9 år til du har nådd igjen president  Mathahir.

Hilsen Thor-Øistein

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg