Hvor mye tåler seniorene på treningsleir?

Ja, hva orker vi?

Nå er jeg på treningscamp med 41 seniorer, alder 64 til 83 ! Igår reiste Anne, Marit, Yngvar og jeg til Gran Canaria med en flott gjeng. Mange har vært med tidligere og ca 15 er debutanter. Vi har nettopp avsluttet den første dagen med 25 grader i luften og 23 grader i havet. Nydelig!  Klokka 8 startet vi på stranden med endel løping og hopp og sprett. Bare for å komme igang etter 5 timers flytur og en kort natt. Kl 1200 fortsatte vi med bevegelighetstrening og balanse. Kl 1700 ble den fysiske delen av dagen avsluttet med 40 minutter styrketrening.                                 Slik blir det det de neste 6 dagene, men med stor variasjon fra økt til økt. Etter flere års erfaring vet vi at dette går bra. 

Er dette super sprekinger?

Noen av oss er rimelig spreke, noen er passelig spreke og noen ønsker å komme i gang. .Gruppen er egentlig et snitt av senorbefolknngen. Flere har gjennomgått sykdom både på den eller andre måte og har sterke motiver for å investere i fremtidig helse. Vi prøver å legge forholdene tilrette slik at belastningen er tilpasset hva den enkelte greier.

Er det bare trening?

Vi bor på Cordial hotellet i Puerto Mogan med god mat og gode senger! Viktig for trivsel og restitusjon. Før middagen kl 2030 har vi samling med et glass vin og litt helse/trenngs-faglig knnskapspåfyll. Det stå vi alle 4 for. Kl litt over 2200 føler nok de fleste at dagen har vært lang nok. Så ser vi frem til morgentrening etterfulgt av en svømmetur  havet !

Bildet viser noen av oss som etter siste trening avslutter med litt basket ball!

Hilsen Thor-Øistein som har de bra.

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg