Imponerende !! Med rullestol i havet!


Novemberferie på Gran Canaria byr på mangt. Og idag ble det noe vi aldri har sett før. Vi hadde vårt ettermiddagsbad på Anfi. I vannet ( 23grader) var det folksomt, gamle, unge, barn, tjukke og radmagre, om hverandre. Dvs ett greit snitt av den nordeuropeiske befolkning. Det som gjorde meg og andre mest nysgjerrig, var nok en eldre kar som satt i en flytende rullestol. Tre i familien passet på og det hele så skikkelig hyggelig ut. Om redskapen kunne kalles en hybrid eller amfibierullestol, er jeg litt usikker på. Men den fløt i vannet, med sikkerhets-assistanse, og den rullet på land, etterpå.
Hele familien virket glade og fornøyde og jeg kunne ikke la være å si at dette var en flott seanse å være vitne til.
Vi presenterte oss og han,Lauritz Fladby,syntes det var greit at jeg kunne skrive litt om hans historie.
For ett år siden fikk han slag 78 år gammel . I entreprenør-virksomheten sin kjørte han en svær hjul-laster daglig inntil dette skjedde. Etter rehabilitering og «stå-på» innsats, har han blitt istand til, med noe assistanse, å komme seg opp i en «prekestol» og bevege seg rundt. Mest tid blir det dog i rullestolen.  Men han ga utrykk for at det gikk bra, og ikke minst fordi at hodet fungerte bra.

Å komme seg fra Gardemoen til Gran Canaria, krever en kjempeinnsats av mange. Først og fremst av Fladby selv og hans hjelpere, men selvsagt også flyselskapet.

En ting er at dette er «litt av en historie». Men den kan være til inspirasjon. Det er  omlag 10 000 som rammes av slag i Norge i året. I ca. 85% av tilfellene er det pga blodpropp i blodårene til hjernen. Resten skyldes blødning. Jo raskere behandlingen kan igangsettes, jo bedre går det. 3-4 timer skal være den kritiske grensen.
Blir det likevel lammelser, blir rehabilitering og trening nøkkelen til et best mulig resultat. Dette er dokumentert  i mange studier. Dessuten er det aldri for sent å starte trening av muskulaturen, uansett alder. Dette er vist helt opp til 95-100- åringer.

Litt artig at jeg som bruker noe tid på ungdom som trener og løper svært så fort i Ull-Kisa- klubben på Jessheim, nå treffer en senior, også fra Jessheim, som krever like stor respekt.

Hilsen Thor-Øistein som har hatt enda en fin dag.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg