Uke med lettelser og ny nedstenging.

Så er vi i full lock down igjen etter en meget begivenhetsrik uke. Derfor vil jeg rett og slett småpludre litt om uken som gikk. Mandag ble det klart for noe lettelser på koronarestriksjonene, for oss mulighetene til å ha besøk hjemme. Vi så for oss noen få venner på besøk etter hvert og jeg begynte å glede meg til bridgen min uken etter, noe som hadde vært utsatt diverse ganger. Men før vi kom så langt – ny lock down, nå fordi et mutert virus var funnet i Nordre Follo. Ja ja – vi skal i alle fall ikke klage.

Men tilbake til uken. Mandag gikk vi en hyggelig skitur i nyoppkjørte løyper fra Sandermosen stasjon – et sted som har gitt navn til en av våre kjente forfattere – sammen med en god skivenninne. Det var siste dag med skikkelig kulde og vintervær i denne omgangen. Og så, mandag kveld ringte en hyggelig mann fra Sagene bydel og inviterte Thor-Øistein til å få vaksine dagen etter, dvs tirsdag. Jippi – nå er vi i gang og halve husstanden vår, dvs Thor-Øistein, har fått første dose. Jeg som ikke riktig har fyllt 80 enda må nok vente en stund til.

Så kom onsdagen, en dag vi helt siden 6.januar har sett frem til med skrekkblandet fryd. Skrekk fordi antidemokratiske krefter allerede hadde vist hva de var i stand til, fryd fordi et skifte i USA syntes helt nødvendig og riktig. For virkelig å se hvilke konspirasjoner som florerer på nettet har jeg prøvd å følge med i helt vanlige kommentarfelt, og det som finnes der er skremmende. Og, jeg snakker om norske kommentarer, bare så det er sagt. Så hvor skremmende er ikke alt det som finnes der ute som sånne som jeg aldri vil få se. Men, til alt hell, 20.januar forløp rolig med en verdig og flott innsettelsesseremoni for USAs 46 president. Vi pustet lettet ut og skålte med hverandre i et vel fortjent glass etter all uroen den siste tiden.

Så begynte vi å tenke hvor hyggelig det ville vært å se noen gode venner – men akk – før vi kom så langt dukket det opp et mutert virus, ikke “The China virus” som en avgått amerikansk president kalte det, men et engelsk virus. Et mutert virus som synes å være mer smittsomt og derved bidra til å holde R-tallet godt over 1 hvis det får bre seg, men som ikke har vist seg å gi alvorligere sykdom. Helsemyndigheter og Regjeringen reagerte raskt, lørdag morgen fikk vi beskjed om at Oslo sammen med ni andre kommuner rundt Nordre Follo er nedstengt og allerede fra klokken 12 samme dag. Det førte til at blant annet Vinmonopolet ikke åpnet klokken 10 lørdag morgen og skuffede handlere som ville ha en rødvin til lørdagskosen måtte vende hjem med uforrettet sak. Tross Statsministerens innstendige oppfordring ble det kødannelser rundt Vinmonopolene i Bærum, og ikke bare av Bærumsfolk som fryktet stenging fra mandag.

Så nå har vi innrettet oss på en periode i tosomhet, kanskje unntatt noen skiturer med skivenninnen. Jeg har funnet frem puslespillet jeg fikk av søster Bente til jul, har heldigvis et pår bøker liggende på vent og et par Nettflix/HBO-serier anbefalt av de eldste barnebarna. I går ettermiddag var det skyfritt, lav sol og etterhvert måneskinn så vi fikk en liten kveldsskitur på felleski og skarpt føre. Heldige er vi i denne situasjonen. Dessuten har vi en god nabo som trøstebaker og deler nybakte boller og rundstykker med oss.

Hilsen Ragnhild som ikke frykter tosomheten

2 kommentarer
  1. Positiv og optimistisk innlegg i en temmelig skummel og turbulent tid, takk for det.

   Viktig med positiv tenking nå, ikke minst når vi leser og hører hva endel folk får seg til både å gjøre, si og skrive om situasjonen rundt seg.
   Jeg blir provosert over medborgere som bryter alle råd og forflytter seg over kommunegrenser for å få vinen sin. Alle de vi så i kø i nyhetene kan jo ikke være alkoholikere? I så fall må vi se på alkoholpolitikken vår.

   Vi hadde sett for oss både mer kontakt med naboer i felleshuset i bofellesskapet vårt, og mest av alt så gledet vi oss utrolig til å besøke barn og barnebarn i fire kommuner i, og rundt Oslo. Dessverre, slik ble det ikke nå. Men.., vi har hverandre, vi har Instagram med videosamtaler med familien, vi har en trygg pensjon og alt vi trenger, snart blir i hvertfall en av oss vaksinert, og sola somler litt mer hver eneste dag med å legge seg, vi står det nok over denne gangen også😀.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg