240 kvinner, Yngvar og TØ !

Ja, det er helt sant. Yngvar og jeg var invitert til Geilo sist helg sammen med 240 damer, snittalder ca 60. Den yngste vi traff var ca 30 og hun var sammen med mor på 60. Den eldste var en slank spreking på 79 år. 

Norsk ukeblad har noen år invitert til opplevelses weekend på fjellet. Det var med fin underholdning, bl.a. Elisabeth Andreassen og orkester, livsstilsforedrag av lettere art og oss. Dvs. legen Fedon Lindberg hadde et fint foredrag om alle aspektet ved søvn.

Hva med oss ? Utgangspunktet var nok boka vår: “I form 60 pluss”, (som vi solgte mange av) og hverdagsaktivitetene. Vi lagt vekt på: sitte mindre, gå mer, prøve med litt styrke aktiviteter og mye, mye mer. Praktisk demonstrasjon av morgen gymmen vår frembrakte stor fagning.

Mange, særlig kvinner vandrer rundt med dårlig samvittighet når de veier noen kilo for mye. Da er det veldig greit å henvise til undersøkelser som viser at moderat overvekt er OK sålenge man er fysisk aktiv. Detter er også bakgrunnen for uttrykket “fat and fitt” som dukket opp etter en stor australsk undersøkelse som viste at etter 10 års oppfølging, var de spreke og moderat overvektige kvinnene, de sunneste.

Etter foredraget vårt ble vi etterhvert kjent med mange som kunne fortelle  historier om hva iherdig opptrening etter sykdom hadde bidratt til. Det var alvorlig KOLS, kreft, hjerneslag, reumatisme osv.. Alle grunner til å bli å bli imponert!!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg