Aftenpostens sportssider og barne leir ved sjøen.

Henger dette sammen?

Etterhvert vil dere kanskje se det. Sportssidene til Aftenposten ble en viktig del av livet i 1948. 12 år gammel var jeg på speiderleir i Mandal. Vi gutta lå langflate på magen utenfor teltet og leste om OL i London. Det var norske helter dengang også som hevdet seg på den store sirkusarenaen. Tenke seg det at en vanlig politimann (Martin Stokken) var blant verdens beste langdistanse-løpere og at en jurist (Bjørn Paulson) hoppet høyt nok til å få en medalje? Det var amatørskap det!  Men verden går videre!! Denne uken er vi 3 besteforeldre sammen med 6 barnebarn på Gumøy i Kragerø. Barna er fra 10 til 16 år. Alle sammen er spreke og er opptatt med fysisk aktivitet ellers i året. Jeg ramser opp: løping, langrenn, ishockey, fotball, volleyball, håndball og en spiller attpåtil i korps. De to bestemødrene har hovedansvar for catering og jeg for aktivitetene.  Morgenen starter 0915 med morgengym. Dette har vært tradisjon de siste årene og det forventes at vi fortsetter å gjøre det. Det blir en halvtime med styrke, bevegelse og hurtighet i gresset og på trampoline. De påstår at det er gøy og ikke bare for å glede bestefar. Jeg hadde med 2 par boksehansker og igår ble det instruksjon i selvforsvar. Ikke minst jentene ga full pinne da jeg fortalte at de ikke måtte være redde for “å dra til”. Jeg har ikke glemt badingen, tjo og hei på brygga mange ganger om dagen.

Mette Bugge og Aftenposten sporten.https://www.aftenposten.no/100Sport/sprek/Debutant-Mette-43-banket-alle-i-Norseman-Her-er-hennes-elleve-beste-treningsrad-259317b.html

Barna på campen her titter litt på TV-sporten men ellers er de mest opptatt av egen mestring og moro. Jeg selv er fortsatt avhengig av gode sportreportasjer i avisene. Som nevnt Aftenpostens sportssider har fulgt meg hele livet og det suppleres nå med    ap.no/sport.   Store deler av året er det fotball fra ende til annen. Jeg har kjent sportsjournalist Mette i flere 10-år og takk for det. Hun skriver mye om historiene som ligger bakom det vi første omgang ser, og det er jo det som egentlig interesserer, Ihverfall oss litt mer enn voksne. Idag skriver hun om en virkelig topp-atlet. 42 år gammel kvinne som er blant de aller beste i verden i triatlon. Men vel å merke full såkalt Norse-man distanse. Etter svømming og sykling avsluttes en konkurranse med full maraton (42 km). Siste helg presterte hun dette på noe over 11 timer!! Hvordan greier et familiemenneske med barn og jobb få tid til nødvendig trening og restitusjon? Vel, mye fysisk aktivitet i alle år inntil hun sent startet med konkurranse-idrett, er nok et viktig grunnlag. Nå trener hun sent og tidlig, kjører ikke bil og er smart, sier hun selv. Den totale balansen i alle livets utfordringer er nok nøkkelen til at dette går så bra. Men les mer om Mette Pettersen Moe i Mette Bugges reportasje.

Men nå er det kveldsbad og kakao før alle stuper trøtte til-sengs, også besteforeldrene. Håper vi er med på å fremmer vaner og livsstil som kan gi mye glede og moro senere i livet, og  som nødvendigvis ikke ender opp med reportasje på sportssidene.

Hilsen bestefar Thor-Øistein

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg