Stolt gammel gubbe.

Godt å være gammel.

For noen dager siden skrev bestefar om barneidretten på godt og vondt. Jeg finner det like naturlig idag å skrive litt om å være en fornøyd gammel gubbe. Men først om et møte med mannen her avbildet. Vi er på La Gomera, går turer, bader og spiller litt golf. Etter dagens program, gikk vi en tur langs havet, stille og rolig. Etter hvert hørte vi fint trompetspill. Vi stoppet opp og det var klart at hornspilleren hadde lyst på en liten prat. Han var sveitser og hadde livnært seg som musikklærer på blåseinstrumenter. Det falt seg slik at vi snakket litt om alderen. Han var noen og sytti år, sa han, “men alderen spiller ingen rolle for meg”. Jeg tror han var nærmere meg i alder, 82 år. Han hadde et lite galleri, lagde pan-fløyter og spilte om kvelden på sitt 120 år gamle messinghorn og syntes at livet var bra. Da han vinket farvel, avrundet han vårt møte med “en morgenstemning” av Grieg.

Denne intro passer veldig bra på min sinnstilstand nå om dagen. “Jeg vil ikke snakke om at jeg er gammel, jeg vil ikke se meg selv i speilet”, er en gjennomgangsmelodi. Når vi møtes, hører vi det og for ikke snakke om i avisinnlegg osv. Hvorfor kan og vil vi  ikke leve med at det er like naturlig å være skrukkete og orke mindre, som det å være en rastløs, usikker fjortis med kviser?  Jeg er mer enn klar over at vår livsaften kan være svært så forskjellig.  Noen er heldige og kan gjøre det meste. Likevel kan de prestere å klage over at de ikke orker og mestrer det “jeg gjorde igår”. Jeg kan også møte min gamle venn med sykdom og galloperende aldersforandringer som synes livet er bra. Vi kan prate om de ting han/hun greier idag og om hyggelige ting som skal skje i morgen. Uansett alder har vi nok en liten flik av en ungdommelig utgave av oss selv bak i hodet. For noen er dette gode tanker, mens for andre kan det være redsel og gru. Vi har en tendens til å si at vi laget forskjellige og slik er det. Jeg har likevel tro og håp om uansett alder bør det være muligheter for å gjøre litt med tankene våre.

Ikveld går vi en tur igjen. Kanskje vi igjen møter vår nye venn som synes at egen eller det gamle bulkete hornets alder, ikke spiller noen rolle,

Hilsen Thor-Øistein som ikke har noe budskap utover dette

2 kommentarer
  1. Veldig bra! Vi blir hva vi tenker, og det er ikke hvordan vi har det, men hvordan vi tar det. Helt enig med dere…..Og La Gomera høres fantastisk ut. Har vært på Tenerife, men ikke La Gomera. Fascinerende øy med plystrespråket og mye mer…..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg