Er Norge seg selv nok og gir blaffen i internasjonale forpliktelser?

Det er opprørende å lese at våre fremste politikere vil gjøre det straffbart, eller i alle fall ikke anbefalt å redde mennesker i havsnød. Leger uten grenser søker etter og redder flyktninger i det sentrale Middelhavet på skipet Ocean Viking. I fire redningsaksjoner i august har Leger uten grenser og SOS Mediterranee reddet 365 mennesker fra drukningsdøden i internasjonalt farvann utenfor Libya. Det er ingen som har villet ta i mot disse flyktningene og Norge vil i alle fall ikke ta i mot dem. Vår justisminister synes det er direkte galt å redde dem – det er tydeligvis bedre å la dem dø for å statuere et avskrekkende eksempel for andre som vil forsøke seg på turen over Middelhavet. Det er bare det at hvis man spør noen av de desperate flyktningene i Libya om døden på havet virker avskrekkende så er de samstemmige i at alternativet, å bli torturert og mishandlet i Flyktningeleirer i Libya er værre. Det ser heller ikke ut til at det å redde flyktninger på havet øker flyktningestrømmen slik justisministeren mener.

Norge har vært en stolt sjøfartsnasjon og det har vært en selvfølge å hjelpe mennesker i nød på havet. Nå mener imidlertid norske politikere at det skal vi i alle fall ikke. Norge har ikke plikt til å ta i mot menneskene som er blitt reddet av Leger uten grenser, men de har en plikt i henhold til internasjonale konvensjoner til å sørge for at mennesker reddet opp på et norsk skip skal få en trygg havn. Men selv det vil ikke politikerne bidra til. Nå er det flere europeiske land som sier seg villige til å ta i mot flyktninger som er reddet på havet. Vi i Norge har det tydeligvis best i vår lune avkrok av verden uten å ta inn over oss eller hjelpe medmennesker i nød. Jeg skammer meg.

Men det er ikke bare på havet vi som nasjon viser vår inhumane politikk. Vi vet at norske barn holder på å dø i flyktningeleirer i Syria, barn av IS-krigere. Uansett hvor forferdelige handlinger foreldrene har utført, dette er barn, små og litt større barn. Og norske politikere toer sine hender for det er alt for vanskelig å hente dem hjem, eller de gjør som finansministeren og sier klart at hun ikke vil løfte en finger for disse menneskene.

I Aftenposten skriver Leder i Advokatforeningen, Jens Johan Hjort: “Myndighetene har ikke noe valg. Norske barn må hentes hjem fra Syria”. http://Myndighetene har ikke noe valg. Norske barn må hentes hjem fra Syria! | Jens Johan Hjort Aftenposten· 2 dager siden Barnekonvensjonen er ikke en ønskeliste, men en folkerettslig forpliktelse.

Han er ikke alene, tidligere statsråder samt en rekke kulturpersonligheter har kommet med den samme oppfordringen til regjeringen: Hent barna hjem. Og hva gjør regjeringen eller i alle fall den sterkeste delen av regjeringen? Sitter på gjerdet og synes dette blir så forferdelig vanskelig. Vi har dessverre sett hvordan våre folkevalgte også tidligere har desavuert FN og Barnekonvensjonen, blant annet i flere saker hvor “innvandringsregulerende hensyn” trumfer humanitære hensyn.

De norske barna i Syria som bor sammen med mødrene sine trenger mødrene når/hvis de hentes hjem. Mødrene er terrorsiktet eller blir terrorsiktet og må straffeforfølges og eventuelt dømmes i Norge. Det er også en forpliktelse vi har som regjeringen kvier seg for.

Sommeren er nesten over, vi må våkne fra sommerdvalen og GJØRE NOE. Men hva? Jeg er rasende, og føler meg maktesløs.

Hilsen en opprørt Ragnhild

8 kommentarer
  1. Så bra at du engasjerer deg og skriver om dette Ragnhild. Dette er jeg bare så hundre prosent enig i. Våre politikere er feige og unnfallende. Mister respekten for de folkevalgte, og blir helt oppgitt over sittende regjering. Av flere grunner!

  2. Gode Ragnhild, – så bra! Det er fort gjort å bli handlingslammet og apatisk i møte med denne regjeringen, men du holder hodet klart!

    1. Ja vi flås i bomringen hver eneste dag men vi bør nok tenke mer på Afrika. Det er viktigere. Hvem bryr seg om hvordan nordmenn har det i Norge? Tre afrikanere druknet i havet så glem Norge, nå må vi fokusere på afrika!!
     Idioter…. Man blir så oppgitt. Kan dere ikke bare flytte til Afrika og bli der, istedet for å sitte i Norge og gjøre dere til?? Dere hjelper ingen når dere sitter i godstolen deres i trygge lille Norge og klager. Dere gjør ingen forskjell. Det eneste som skjer, er at andre idioter gir dere likes på facebook. Dere har faktisk aldri gjort noen som helst forskjell. Dere har det i kjeften og det er alt. Dere er ubukelige og udugelige.

     Folk flest har nok mistet gangsynet ja. Våre politikere knuller oss i ræva hver eneste dag og det eneste dere klarer å prate om, er de stakkars stakkars afrikanere som må flykte fordi de har ødelagt sine egne land fullstendig. Glem bomringen, glem alt, og fokuser på afrika. Et kontinent flere tusen mil unna oss. Det er best når man er en selvgod bortskjemt nordmann som sitter i Norge og later som han er noe.

   1. All denne trafikken med pr-kåte godhetsposører må stoppes. Det er greit å være snill, men dumsnill skal man ikke være. Menneskesmuglere vet godt at det kryr av vestlige båter som prøver å redde folk. Så de sender folk ut på havet med beskjed om at de kommer til å bli reddet. Så det stopper aldri så lenge disse båtene får lov til å holde på. Disse `redningsbåtene` er en viktig brikke i menneskesmugling.

    Ja, det er fælt at folk dør. Men voksne mennesker vet at folk dør hver minutt av hver dag og det er ingenting vi kan gjøre med det. Norge kan ikke redde Afrika. Det er umulig, uansett hva vi gjør. Fordi vi er en bitteliten ubetydelig flekk med jord langt oppi nord og det bor knapt 5 millioner mennesker her. Det er ingenting vi kan gjøre. Vi kan late som om vi gjør noe også klappe oss selv på skuldra og skryte av hvor flinke vi er. Men hvorfor skulle vi det.

    Det er utrolig å se nordmenn sitte i Norge og klage over at folk drukner i et hva flere tusen mil unna. Som om de har noe med det. Som om det er noe de kan gjøre. Den norske selvgodheten har vokst mye de siste 30 årene. Det er den nye folkesykdommen. Selvgode nordmenn prøver å fortelle verden hva den bør gjøre. For vi er jo nordmenn og vi vet best, så hvis bare alle hørte på oss så hadde hele verden hatt det så bra. Det er kvalmende. Nordmenn bruker all sin tid på å gråte over Afrika men landet Norge gir de totalt faan i. Afrika er viktigere. Forstå det den som kan. Jeg forstår det ikke. Jeg er en nordmann i Norge, så jeg fokuserer på Norge. All min støtte får til Norge. Og jeg bryr meg ikke en halv milimeter om hva afrikanerene driver med. De får passe på seg selv. Om de lever eller dør har ingen betydning for meg. Det er slik normale voksne folk oppfører seg. De er realistiske og bryr seg om det som står dem nær. Nordmenn har blitt noen tafatte, veike forferdelig irriterende godhetsposører og godhetstyranner og hippier de siste årene, de tror de er Gud. Jeg bare håper dette tullet snart forsvinner og at de lærer seg å holde kjeft.

    Hva pokker skjedde egentlig med Norge? Jeg vokste opp i et trygt land med normale folk. Og plutselig i 2019 så bor jeg i et sirkus fra helvete, fylt til randen med gale hippie idioter som hater seg selv og sitt land så mye at de gjør alt for ødelegge det. Hva pokker skjedde med Norge?? Jeg er glad mine besteforeldre ikke er her og ser dette landet nå. Det hadde tatt livet av dem, de hadde ikke klart å takle det.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg