Hurra for ungdommen – som våger å stå opp mot maktapparatet

Etter 16 dager på Gran Canaria er det godt å være hjemme igjen. Den siste uken var totalt avslappende, i en fin leilighet på Anfi del mar hvor vi kunne tilberede og nyte våre egenproduserte måltider etter restaurantmat i over en uke. Daglige morgenbad i havet som holdt 22 grader og ikke alt for lange fjellturer var restitusjon etter intens trening i Mogan.

Vi har en spise-ute favoritt i Puerto Rico, en kort busstur unna Anfi, som heter Balcon Canario. Den samme servitørstaben som vi har møtt der de siste 10 årene løper mellom bordene, men smilende og blide. El Padron kommer som regel innom ved 19.30 tiden, håndhilser på alle og kysser utvalgte damer (også undertegnede) på kinnet. Her er selvfølgelig masse turister som over alt i Puerto Rico, men også et visst innslag av lokalbefolkningen, noe som etter vår mening er et kvalitetsstempel. Her er ingen hvite duker, men rustikke trebord, rause porsjoner uten for mye fiksfakserier, god husmannskost med spansk vri og vi ruinerer oss på ingen måte selv om vi avslutter med Carlos Primero.

Men så var det til ungdommen. Det viser seg at Unge Høyre har fattet et vedtak som, stikk i strid med moderpartiet som får oss til å nikke anerkjennende. De har nemlig forstått at nå haster det med å fatte vedtak som gjør Norge klimanøytralt i løpet av de neste 15 årene, noe vi har forpliktet oss til. Og det de ønsker å få Stortingspolitikerne med på er ikke å legge ut nye oljefelt for prøveboring og la noe av den oljen som er funnet bli liggende. I liket med alle andre innser de og vi at vi kommer til å være avhengige av olje i mange år fremover. Olje er det nok av i de feltene som allerede er operative. Men det blir nok i mindre og mindre grad etterspørsel etter olje, prisene vil også falle og det må de som styrer ta inn over seg. Motpartens argumenter er stadig hensynet til vår velferd og den økonomiske tryggheten oljen gir oss. De vil ikke innse at dette rett og slett er en tapt sak, fornybar energi blir billigere og viktigere for hvert år som går – selv om regjeringspartiene stikker hodene i sanden. Konstituert leder av Unge Høyre (se bildet) gjorde en utmerket figur i debatt på Politisk kvarter i går, han argumenterte sikkert og klart for ungdommens premisser og konklusjoner. At han kom langt bedre fra det enn motdebattanten i mine øyne kan kanskje skyldes at jeg likte så godt det jeg hørte. Jeg heier på ungdommen og håper at de blir lyttet til. Noe annet ville være en skam.

Hilsen Ragnhild som går inn i adventstiden med nye krefter så det blir nok jul i år også.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg