Kortreist lykke og frittgående ergrelser

Jeg vil så gjerne holde meg til kortreist mat, og akkurat nå med norske jordbær og norske tomater i butikkene er det ikke så veldig vanskelig. Fisken vi kjøper kan også være rimelig kortreist, i alle fall norsk, og vi holder oss godt unna oksekjøtt fra Sør-Amerika. Men jeg må jo innrømme at jeg både er glad i appelsiner (som neppe er dyrket i Norge) og avokado og jeg synder nok sikker på endel andre matvarer også. At norsk svin (i alle fall fra Gilde) for tiden også er fy gjør livet enda litt vanskeligere, men håndterbart. Bare synd at ikke myndighetene tar dyrevelferd på virkelig alvor og foretar flere ikke forhåndsvarslete kontroller av grisebøndene.

Kortreist lykke finner vi bl.a. når vi går våre nesten daglige turer i nærområdet. I dag gjaldt det å komme seg ut før uværet Yr varslet med styrtregn og torden kom over oss. Det klarte vi og fant til og med noen stier vi ikke har gått tidligere i tillegg til et nytt idyllisk tjern i det aller nærmeste nærområdet vårt.

Men så til ergrelsene

Jeg har tidligere skrevet om vår tosomme ferie hvor vi har hatt mer tid enn noen gang til å finlese alle avisene, hvilket vil si Aftenposten, Dagsavisen og Klassekampen i tillegg til det vi finner på nett og ukeavisene Morgenbladet og Dag og Tid. Her er det mer enn nok å ergre seg, for ikke å si bli regelrett forbannet over. En leder i Morgenbladet tar opp vår (Norges) strenge og urettferdige asylpolitikk. Siden 2015 har det vært satset stort på tibakekallelse av oppholdstillatelser for om mulig å få sendt hjem en og annen flyktningefamilie. En rapport fra Institutt for samfunnsforskning (en rapport bestilt av UDI!!) viser  at arbeidsmetodene som brukes er problematiske ved å være “uforutsigbare, ugjennomtenkte og blinde for egen effekt”. “Systemet mangler ikke bare menneskelighet, det mangler profesjonalitet”. Med andre ord – rapporten er drepende og levner ikke UDI og deres arbeidsmetoder mye ære. Politikerne innser at det finnes vonde enkeltskjebner som vi må bare akseptere med denne “strenge, men rettferdige”  innvandringspolitikken. Det er bare å håpe at disse politikerne kan bli byttet ut ved neste valg og at innvandringspolitikken kan bli streng, rettferdig og human.

Lett å glede seg over skribenter som sier noe vi er helt enige i

I dagens Aftenpost har Jørgen Randers en kronikk med tittelen “Dropp skammen – stem riktig”.!http://Dropp klimaskammen, stem riktig! | Jørgen Randers – Aftenposten https://www.aftenposten.no/…/Dropp-klimaskammen_-stem-riktig–… Han viser til enkle løsninger på klimakrisen, nemlig å avslutte all bruk av olje, gass og kull på en ordnet måte mellom årene 2020 og 2050. MEN for å få dette til må vi akseptere at det vil koste penger, mye penger, som vi skattebetalere må bidra med etter evne. DVS at hvordan betale for miljøet må ha en klar sosial profil. For å få det til må vi rett og slett stemme på partier som vil gjøre dette mulig og vi vet alle hvilke partier det IKKE er. Så får vi skamme oss frem til nytt valg om to år.

Hilsen Ragnhild som både gleder og ergrer seg i sommervarmen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg