Pizzabakeren på Adamstuen og Gunnar Stålset

For noen måneder siden skrev jeg om Sorab fra Iran som ble hentet av politiet på arbeidsplassen og sendt tilbake til Iran. Der ble han raskt arrestert og torturert, noe som er bevist stemmer, for så å bli løslatt mot meldeplikt. Tanken på nytt fengselsopphold og mer tortur var uutholdelig, så han rømte ut av landet og lever i skjul. Norge nekter å ta ham tilbake.

Hva har Sorab med Gunnar Stålset å gjøre? Jo, nå viser det seg at hun som han drev pizzabakeriet sammen med, Live Glesne Kjølstad er siktet for å ha arbeidet sammen med Sorab og hun nekter å vedta boten hun har fått. Nå er bedriften hennes siktet og hun må i retten hvor hun sannsynligvis får en dom i likhet med Stålsett.

I likhet med Stålsettsaken er dette utrolig vrient. Det er klart at å arbeide uten oppholdstillatelse er galt og det er galt å ansette noen som ikke har papirene i orden. På den annen side dreier det seg om mennesker i en meget utsatt og vanskelig situasjon, mennesker vi ut fra human tankegang gjerne vil hjelpe. Det undrer meg at det ikke var mulig å få Stortinget med på å finne en løsning for ureturnerbare papirløse, men her sto vel FrP klar med partipisken og brukte den på hele regjeringen.

Det undrer meg også at det er så lettvint å sende mennesker tilbake til land hvor de risikerer fengsling og tortur. Jeg synes det virker meningsløst at UDI nektet å omgjøre utvisningsvedtaket på Sorab, selv når det er bevist at han ble utsatt for tortur. Men her er vel instruksjonen fra regjeringen (les FrP) så klar at det ikke var mulig. Innvandringsregulerende bestemmelser her også?

UDI og politikerne synes det er feil at vi bryr oss om enkeltskjebner hvor bestemmelsene kan virke hjerteløse. Vi må se helheten. Men består ikke helheten av enkeltindivider og enkeltskjebner? Mister vi ikke noe av vår menneskelighet den dagen vi slutter å bry oss om enkeltmennesker og deres skjebner?

Jeg skammer meg over den hjerteløsheten som mye av asylpolitikken viser. Jeg er glad og stolt over at det finnes medmennesker som Gunnar Stålsett, Arne Viste og Live Glesne Kjølstad.

Hilsen Ragnhild som har hatt PC break-down, noe som gjør det vanskelig å følge opp bloggen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg