Klæbo- gullgutt- og 5 grønne..

Hva er dette for en kar?

 Når jeg skriver dette, er han OL-mester!!!  Testen er fra NOV 2017,,Han er trønder, 21 år og hans fulle navn er Johannes Høsflot Klæbo.Han et sansynligvis allerede verdens beste langrennsløper. Hvis han holder seg frisk og rask, vil resten av vinteren med OL som høydepunkt, bli svært morsom for oss nordmenn. Vi kan bare tilstå det, når det kommer til idrett er vi svært sjåvinistiske.                                                                                                           Han er en høyvokst, atletisk, pen gutt med røde roser i kinnet. Han omtaler egne prestasjoner varsomt, han snakker med respekt om sine konkurrenter, i det hele tatt. han oppfører seg skikkelig. Han har de egenskaper vi liker at en kommende helt bør ha.

Bestefar er der!

Johannes snakker stadig om morfar Høsflot. Han kjøpte de første skiene hans. Han lærte han å gå på ski og har kjørt han på trening hvor det måtte være. Johannes har holdt på med mange forskjellige ting og det synes morfar har vært viktig. Morfar er fortsatt den viktigste rådgiver og trener for Johannes. De er begge to klare på at den treningen som har ført han til det han er idag, er det ingen grunn til å endre på.                                                                                             Det er tydelig at Johannes er lite glad i “jeg” ordet. Selv om det er han som presterer, er det mangt og mye rundt han som har fungert bra, og det gjør han uttrykk for.                                       I alle idretter har jeg opplevd topp utøvere som aldri blir “folkekjære”, og hva slags egenskaper de ellers har eller har hatt, vil jeg ikke utdype.

Hva med 5 grønne om dagen?

Johannes frontet idag en kampanje for at vi alle skal spise mer frukt, bær og grønnsaker..Det overrasker knapt noen at et godt kosthold er endel av det å bygge opp en slik atlet. Han må også få iseg nok mat, sansynligvis 3-4 ganger så mye kalorier som en stillesittende kontorist. Mat som gode kilder for protein, riktig fett osv. Store mengder fysisk aktivitet krever mye “antioksydanter” som kan dempe ned effekten av “frie oksygen radikaler” som dannes i store mengder. Antioksydanter dannes i kroppen, men vi er også avhengig av dette i maten. Norsk bær, frukt og grønnsaker holder i masse vis og vel så det. Nyper, blåbær solbær, krekling, jordbær, bringebær, (aroniabær fra hekken) er strålende saker. Vi skal også vite at saft og syltetøy ikke har mistet mye av sin næringsverdi, men velg det med minst sukker. Johannes sier pene ting om norske epler, norsk kål osv. Det skal jeg skrive mer om senere. Men,,,, la noe grønt stå fremme hele tiden!

Hilsen Thor-Øistein som gledet seg til neste skirenn med Johannes,,,,, og de andre

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg