Gutteklubben Grei finnes i alle miljøer

Feminister er vant til å bli latterliggjort og tillagt meninger og levevis de på ingen måte kjenner seg igjen i. Da jeg leste kronikken til Azra Gilani for en tid tilbake ble jeg både imponert og veldig glad. /www.aftenposten.no/…/i/…/Muslimske-modre_-na-ma-dere-vakne–Azra-Gilani 28. sep. 2016. Imponert fordi det skal mot til å ytre seg offentlig på den måten og glad fordi det viser at verden heldigvis går fremover. Nå har Azra Gilani skrevet bok sammen med datteren Maria og i den anledning fått et stort oppslag med intervju i Aftenpostenhttps://www.aftenposten.no/…/Azra-Gilani–Jeg-har-ingen-nare-pakistanske-venninner… 30. apr. 2018 – Slikt gjør ikke muslimske kvinner ustraffet. 

Et mannsdomineret miljø

Det tok ikke lang tid før lege og skribent Attiq Souhail gikk ut i Aftenposten med en drepende kritikk av Gilani, en kritikk som artet seg som utskjelling og var full av arroganse. Han har senere prøvet å gå i rette med den motstanden han fikk ved å utrope seg selv til feminist og forkjemper for kvinners frihet. Kronikken hans tyder så absolutt på det motsatte. Vi har mange skrive- og taleføre samfunnsdebattanter med pakistansk og muslimsk bakgrunn – også menn som Abid Raja, Mohammed Usman Rana – men tale og skriveføre kvinner i slutten av 60årene med pakistansk bakgrunn er en absolutt mangelvare. Dette er kvinner som når de står frem og ytrer seg vi må hegne om og støtte. Det er vel liten tvil om at hoveddelen av det pakistanske miljø i Norge er mannsdominert og lite villig til å la kvinner komme til orde med kritikk. Kvinner som Gilani og hennes døtre gir meg troen på at dette er i ferd med å snu.

Unge og yngre kvinner med pakistansk bakgrunn ytrer seg.

Jeg kan nevne mange navn på yngre kvinner med pakistansk familiebakgrunn som både ytrer seg og opptrer i det offentlige rom, sogar som medlemmer i regjering og Storting. De fleste av dem har fått smake kritikken og nedlatenheten til bl.a. Attiq Souhail. Slik jeg leser ham vil han gjerne kalle seg feminist, men på sine helt egne premisser.

Hvor blir det av all den støtten Gilani fortjener

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/P3zvP5/Hvor-er-de-tradisjonelle-venstresidestemmene-nar-Azra-Gilani-fortjener-var-stotte. Andreas Halse etterlyser venstresidens stemme og støtte til Gilani. Bortsett fra noen hederlige unntak har det vært musestille. Her må alle vi som forstår hvor viktig stemmen til Gilani er, gå ut og støtte henne, på sosiale medier, i aviskommentarer og i vanlig omgang med andre. Dette er mitt svært lille bidrag. Stå på Azra, det er mange som er stolte av deg og heier på deg.

Hilsen Ragnhild som har tro på fremtiden og kvinnene i innvandrermiljøene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg