Hva skal vi med fiender når vi har slike venner?

Det er ingen hemmelighet at jeg har vært en venn av Arbeiderpartiet i mange år. Nå begynner vennskapet å slå sprekker, i alle fall på noen områder. Jeg har med forbauselse og noe bestyrtelse fulgt med på innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhanis bestrebelser på å være tøff og helst mer restriktiv på innvandringsfeltet enn kollega Jon Helgheim fra FrP. Er det å bli enda mer populistisk enn FrP APs nye strategi for å få velgere?

Streng og rettferdig

Stortinget er på linje med det norske folk når de går inn for en streng og rettferdig asyl- og flyktningepolitikk. Det som tidligere skilte FrP fra AP var at AP la til ordet human. Jeg håper og tror at hoveddelen av det norske folk ønsker en human asylpolitikk. Da Gharahkhani ble intervjuet i forbindelse med hans nye verv var det nærmest umulig å få ham til å gå med på at flyktningepolitikken skulle være streng og rettferdig OG human. Intervjueren gjorde gjentatte forsøk på å få ham til å si ” og human”. At han først og fremst går inn for streng har han vist ved stadige uttalelser i aviser og andre medier, det er streng han vil være, ikke human. Jeg har store problemer med å se forskjellen på ham og innvandringssynet til FrP.

Ny innvandringstalsmann i FrP

FrP slutter ikke å forundre meg med sine populistiske utspill. Det siste var Jon Helgheim som uttalte at norsk statsborgerskap deles ut som sukkertøy. I beste sendetid på NRK lot han oss forstå at flyktninger velter inn over våre grenser og får statsborgerskap som sukkertøy. Han så fullstendig bort fra at for å få norsk statsborgerskap må man ha bodd i Norge i 7 år, bestå en norsktest og en samfunnstest av ganske betydelig vanskelighetsgrad. Ville være interessant å se om Helgheim ville bestå den testen. For å være snill tilskriver jeg hans hårreisende uttalelser på konto for ungdom (36 år) og umodenhet.

Som tidligere og kanskje fremtidig venn av arbeiderpartiet. 

Jeg håper at Gharahkhani besinner seg, gir opp sin populistiske rolle og sier noe fornuftig om hvordan vi som et HUMANT samfunn skal behandle våre medmennesker, enten de kommer fra Somalia, Iran eller Sverige. F.eks kan han si noe om at Arbeiderpartiet som et solidarisk parti kan støtte barn og unge, oppvokst i Norge med norsk som språk og la dem få bli i landet. Men det er kanskje for mye forlangt. Slik han fremstår i dag kunne han like godt vært fra FrP

Hilsen Ragnhild som er lei seg på vegne av AP

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg