Treningstur med 39 seniorer

Nå har vi vært på en ukes treningstur til Mogan på Gran Canaria med 39 andre seniorer – fra 65 til 84 år. Det har vært dager fulle av fysisk aktivtet, lek og moro. Thor-Øistein har vært “stevnets lege” og har ikke vært arbeidsledig. Blant så mange 65+ ville det vært rart om det ikke var noen “vondter” her og der. Men alle var med, hele tiden. Hvis knærne kranglet sørget våre dyktige trenere for alternativ trening til øvelser som belaster knærne mindre, det samme med andre utfordringer.

Hvorfor dra på tur for å trene?

Det er selvfølgelig godt mulig å gjøre de samme øvelsene på¨et treningssenter eller med en personlig trener hjemme. Det er også helt greit å holde på for seg selv hjemme på stuegulvet. Men det er noe helt spesielt med et fellesskap rundt fysisk aktivitet med gode trenere og sammen med jevnaldrende. Dette er femte året denne typen tur arrangeres og det er en hard kjerne av deltagere som har vært med hver gang. Det i seg selv viser både behovet for en slik tur og hvor vellykket det kan bli. Hver gang vi reiser kommer noen nye til og mange av dem fortsetter å komme. Det blir en helt spesiell gruppefølelse og alle, absolutt alle er inkludert i gruppen. Når vi forteller til venner og bekjente at vi drar på tur for å trene tre – 3 ganger om dagen, tror de nesten ikke det er sant. Vi starter klokken 07.30 på stranden med forskjellige typer øvelser for å vekke kroppen til liv, deretter morgenbad i havet og frokost. Neste treningsøkt klokken 12 og så noen timer fri til siste økt klokken 17.00. Hemmeligheten er variasjon. Trenerne våre, Anne og Marit, legger opp et program hvor det er stor variasjon i øvelser, tempo, kondisjon og styrke.  

Fellesskapfølelse både under treningsøkter og i “fritiden”

Hver ettermiddag før felles middag samles vi for å snakke om dagens utfordringer, stille spørsmål til trenerne og “gammeldoktoren” og å få tips og råd rundt livsstil, ernæring og fysisk aktivitet. Dette bare ca 30 – 40 minutter med mye latter og fleip, men også litt seriøsitet. Etter felles middag med husets vin frem til ca kl 22, er de fleste av oss såpass gåene at det blir sengen neste, vi er tross alt litt opp i årene. Men noen må bare nyte behagelig nattetemperatur utenfor hotellet. For som Berit sier, det er sjelden slike kvelder/netter i Bodø i november! 

Ut på tur er også trening

En dag går vi på fjelltur – ganske bratt opp for så å gå like bratt ned til en liten landsby hvor vi blir servert lunsj, øl, vin etc under Platantrærne på torget. De som orker går tur retur, andre klarer seg med en vei og bussen tilbake. For mange av oss som har vært med flere ganger er fjellturen et høydepunkt og særlig når vi ankommer torget til bestilt langbord og lunsj. Turdagen er det bare morgentrening – klokken 17 uttgår (noen av oss er ikke tilbake før i 17.30-tiden).

Vi regner med å møtes igjen

Etter 6 intense treningsdager er det nok mange av oss som er litt slitne, men på en god måte. Da er tiden kommet for avskjed med klemmer og forsikringer om at det nok blir tur til neste år også. Thor-Øistein og jeg er så heldige at vi har planlagt en restitusjonsferie på La Gomera hvor vi tar det med ro, skal gå litt tur, men ikke stille opp til morgenøkt klokken 07.30.

Hilsen en fornøyd, men litt kroppslig sliten Ragnhild

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg