Tanker på årets siste dag

Julen har kommet og gått som den pleier med stor familiesamling lille julaften og julaften sammen med noen av barna og barnebarna. Vi er heldige og har mange etterkommere som skifter på å invitere oss til julaften. Så noen dager på fjellet med skiturer og samvær med en annen del av storfamilien. Juleselskap med gode venner har vi også fått med oss og noen dager helt i ro hjemme hos oss selv i eget selskap.

Nyttårsaften med venner

I minst 40 år har vi feiret nyttårsaften sammen med to vennepar. I begynnelsen med barn, de siste 20+ årene bare vi seks. Det gir en god følelse å forlate det gamle året og starte det nye på akkurat samme måte, med de samme menneskene om enn på litt forskjellige steder. Opplegget er det samme fra år til år uten overraskelser og slik skal det være. Det gir en trygghet å vite at selv om verden er i stadig endring er det enkelte tradisjoner som vi holder fast på.

Hvordan har året som snart er omme vært for oss?

Når vi skal gjøre opp status for 2018 slår det meg at vi fortsatt har appetitt på livet og at livet har stelt pent med oss. Vi får lov til å holde på med ting som betyr noe for oss og vi har stor glede av etterkommerne våre. Det å være sammen med barna og barnebarna beriker oss på mange måter og selv om vi ikke ser alle så ofte så er det veldig fint når vi kommer sammen, enten det er til en søndagsmiddag eller vi følger med på ymse aktiviteter. Gode samtaler med gode venner er viktige ingredienser i livet vårt og vi ser det som uhyre viktig å pleie vennskapene. Når vi gjør opp status så er vi takknemlige for barn, barnebarn og gode venner, men ikke minst at vi også har det morsomt og hyggelig sammen, vi to gamle.

Nyttårsønsker og nyttårsforsetter

Jeg har ikke andre ønsker for det nye året enn at vi skal få lov å holde oss friske, ha fortsatt godt forhold til familien forøvrig og få beholde vennene våre. Der vi er i livet nå er dette ganske store ønsker, men det er lov å håpe og ønske. Når det gjelder forsetter så er Thor-Øistein og jeg enige om at vi må fortsette å stille krav til hverandre. Vi må utfordre hverandre slik at vi fortsatt føler at vi lever og er aktive.

Så vil jeg ønske alle som leser bloggen vår et riktig godt, fredelig og lyst nytt år. Vi har stor glede av å drive bloggen og er takknemlige for alle som gidder å følge med på den.

Nyttårshilsener fra Ragnhild

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg