Tid for å ergre seg igjen – når restriksjonene lettes

Vi har egentlig hatt det ganske fint de siste 6 – 7 ukene, vi som har hverandre, bor godt og har tilgang til naturen rett utenfor. Men nå når vi ikke lenger skal leve i en boble og være godt fornøyd med myndighetenes håndtering av krisen, når aviser og nyhetsmeldinger ikke bare inneholder nye Koronatall, nå kan jeg igjen begynne å la meg opprøre opp over tingenes tilstand (ikke Korona).

Jeg har ikke tenkt å skrive om et nå berømt seminar for fiffen med alt betalt – det er det nok av andre som tar seg av. Jeg har heller ikke tenkt å beklage meg over at smitteverntiltakene er for få, for mange, for inngripende, for lettvinte, det får noen selvbestaltete eksperter få noen sårt tiltrengte minutter i offentligheten av. Jeg har tenkt å ta opp (sammen med mange mange andre) situasjonen til dem som virkelig har det forferdelig, og ikke bare i koronatider. Det dreier seg om alle med midlertidig opphold her i landet som får livene sine satt på vent, som i mangel av identifikasjonspapirer lever i limbo. Videre er det alle de enslige mindreårige i flyktningeleirene i Hellas som dør av underernæring og mangel på omsorg og som vi i rike Norge ikke ser oss i stand til å hjelpe.

Solbergregjeringen lever med et etterslep etter livet med FrP. For å holde regjeringen samlet måtte Solberg gi FrP en helt ubegripelig streng asyl- og flyktningepolitikk. Nå er FrP ute, men regjeringen er fortsatt avhengig av dem for flertall i Stortinget. Kan det være grunnen til at regjeringen står så steilt på at de ikke skal være med på “dugnaden” med å hente enslige mindreårige fra leirene i Hellas? Ti EU-land ble for noen uker siden enige om å ta i mot og fordele 1600 mindreårige asylsøkere fra leirer i Hellas. Norge er ikke ett av dem (jeg vet at vi ikke er medlem av EU, men av EØS som burde ført til at vi gjorde det samme). Luxembourg og Tyskland har tatt i mot henholdsvis 12 og 47 barn, og skal i ukene som kommer ta i mot flere, Sveits skal ta i mot 22 av de yngste barna. Detb er helt ubegripelig at regjeringen står så steilt på at vi ikke skal vise den minste flik av medmenneskelighet og gjøre det samme. (Dessverre har APs ledelse hatt samme motvilje mot å hjelpe, men er kommet på LITT bedre tanker etter et massivt grasrotopprør i partiet). Argumentene mot å hjelpe er uforståelige og smålige. “Det er så mange som trenger hjelp, vi kan ikke hjelpe alle, derfor hjelper vi heller ingen.” “Tenk om det ble kjent at Norge ikke er fullt så restriktive i sin asyl- og innvandrerpolitikk, da blir vi overrent av asylsøkere, husk 2015”. Disse og andre mer og mindre håpløse argumenter hører vi fra regjerings- (og APleder) hold. Det aller verste argumentet er at vi må vente til EU kommer med en overordnet plan for flyktningeleirene. Har ikke regjeringen (og Støre/ Gharahkhani) skjønt at det dreier seg om små barn som er i ferd med å dø, de har ikke tid til å vente på en byråkratisk plan. Det må handles NÅ.

Så er det de som har fått midlertidig opphold i Norge, men ikke kan leve vanlige liv fordi de mangler ID-papirer. De har lovlig opphold, men er papirløse. Uten ID-papirer lever de utenfor samfunnet. De fleste av dem har fått opphold pga sterke menneskelige hensyn, men oppholdet er gjort midlertidig og derved blir de nektet ID. En familiefar forteller til Dagsavisen at han har fått jobbtilbud, men kan ikke ansettes fordi han ikke har bankkonto. http://Søkeresultater Nettresultater De får være her – men ikke fullt ut – Reportasjen – Dagsavisenwww.dagsavisen.no › reportasjer › de-far-vere-her-men…

Skattedirektøren sa tidligere i år at alle som har lovlig opphold i Norge, selv om det er midlertidig, bør få ID-kort. Så hvorfor gjør myndighetene det så vanskelig? Man skulle tro at det er om å gjøre å vise hvor vanskelig det er å leve og bo i Norge at så få som mulig ønsker å komme hit. Dette er skammelig og opprørende.

Hilsen en igjen opprørt Ragnhild

1 kommentar
  1. hey there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new from right here.
   I did however expertise a few technical issues using this website, as I experienced to reload the website
   many times previous to I could get it to load properly.
   I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could
   damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords.
   Anyway I’m adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective
   interesting content. Make sure you update this again soon.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg