Valget er over – og så da?

Nå har vi levet med valg og valgsendinger, antagelser, prognoser og meningsmålinger i drøye 6 uker. Endelig er det hele over, folket har talt og det gikk vel omtrent som forventet. Men hva nå? Spenningen er ikke utløst før vi vet hva slags regjering vi får og hvem som skal bestyre de ulike departementene. En meget klok venninne av meg sa at vi som har valget mellom Erna og Jonas er særs priviligerte og sett i et større perspektiv har hun selvfølgelig rett. Likevel har det en betydning hvem som styrer landet de neste fire årene og ikke minst hvem som skal sitte i regjering.

Personlig har jeg tre punkter på min ønskeliste som er helt avhengig av hvem som skal sitte i regjering. Det er i prioritert rekkefølge: Klima, flyktninger/innvandring og Ullevål sykehus. Alle er selvfølgelig enige om at klima står høyt på dagsordenen, men for noen skal det helst ikke koste noe, med andre ord – vi skal fortsette og lete og pumpe opp olje. Forstå det den som kan.

Når det gjelder flyktninger kan jeg jo håpe at selv de mest innbitte motstandere av en mer liberal innvandringspolitikk ser at krisen i Afghanistan nødvendigvis må føre til at flere innvilges asyl og opphold. At vi må bruke mye penger på integrering og virkelig gjøre en innsats for dem som kommer. Floskelen “hjelpe dem der de er” er og blir bare en floskel når vi ser hvordan nabolandene allerede er fullstappet med fortvilete flyktninger.

Det er jo også en mulighet for at dommen i Mustafa Hasansaken vil føre til at UNEs forvaltning av innvandringspolitikken må endres og gjøres tydeliger uten at en saksbehandler skal sitte med makten. Det er til ettertanke at Mustafa og broren hadde forskjellige saksbehandlere og at sakene deres fikk helt forskjellig utfall av den grunn.

Så er det Ullevål sykehus som de aller fleste med medisinsk kompetanse mener har livets rett, i motsetning til styret i Helse sørøst og noen administratorer som ikke har sett en pasient på minst 20 år. Det har vært skrevet mye godt og vettugt om Ullevålsaken de siste årene. Spikeren i kisten til Helse sørøst og regjeringen som nå går av kom i Aftenposten i går. http://Katastrofeberedskapen svekkes for halve Norges befolkning Nils Oddvar Skaga Overlege, Avdeling for anestesiologi, OUS Torsten Eken Overlege og professor, Avdeling for anestesiologi, OUS Oda K. Sandli Lege i spesialisering, Avdeling for gastro- og barnekirurgi, OUS Erik Høiskar Overlege, Avdeling for anestesiologi Vara foretakstillitsvalgt, DNLF, OUS  Innlegget er signert tre overleger i anestesiologi og en kirurg som er oppriktig bekymret for katastrofeberedskapen som svekkes betydelig om Ullevål legges ned og et godt samkjørt og samlet fagmiljø splittes. Det er nemlig ikke plass til alle fagmiljøene som inngår i katastrofeberedskapen på Gaustad. Håndteringen av kriser og katastrofer som terroren 22.juli, gassforgiftninger etter grottefesten i fjor og skredet på Gjerdrum i år viser hvor raskt og godt teamene på Ullevål samhandler i slike akutte situasjoner. Samtidig er de avhengig av daglig å ha nok pasienter til mengdetrening. Hverdagsmedisinen gir trening til å takle katastrofen når den kommer. Hvis Ullevål legges ned tross alle saklige og faglige protester vil det være en katastrofe for beredskapen ved akutte situasjoner. Nå er det bare å håpe at regjeringsskiftet vil bety at nedleggelsessaken legges død og Ullevål utredes videre.

Hilsen Ragnhild som krysser fingrene for en god prossess videre

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg