Hva er det med unge mødre på Nesodden ?

Nesodden har Steiner skole og mange mødre som er skeptiske til vaksinasjon av barna. Sansynligheten er ganske stor for at mange av de unge mødrene også betviler rådene fra våre helseautoriteter om at det nå er trygt å sende barna i barnehager og til små-skolen. Dette er selvsagt ikke bare et Nesodden fenomen. Over 20 000 foreldre har støttet denne tvilen/skepsis til å la barna komme tilbake til en vanlig hverdag. Vel å merke er det med barnehager og på skoler hvor mange smitteforebyggende tiltak er foretatt. Barna skal være i mindre grupper. Det skal legges til rette for god håndhygiene og barna skal ved  den minste mistanke om infeksjon holdes hjemme. Skole og barnehage er en rett barna har for en god utvikling i oppveksten. Å ta denne retten fra barna, skal det svært gode grunner til å gjennomføre.

Vi skal også være klar over at hensikten med å stenge barnehager og skoler primært var for å unngå smittespredning. Vi var allerede da klar over at barn kunne bli smittet uten å bli syke. Men det ser også ut til at mulig smittede småbarn ikke smitter videre.

Kontrafaktisk historie skriving er en spennende øvelse.Se feks “A plott against America” som omhandler USA fra 1941 med flygerlegenden Charles Lindberg som president istedenfor Roosefelt. Det er en skremmende historie. Men nå til noe jeg vil kalle “Kontrafaktisk fakta-tolkning”. I  Norge er vi heldige med stor medisinsk fagekspertise på Folkehelse Instituttet og Helsedirektoratet. De konkluderer med at Covid-19 sykdommen i svært liten grad rammer barn. Hvis det skjer er det vanligvis mildt og på under promille nivå. Når denne kunnskapen trekkes i tvil er det rimelig å spørre om hva skeptikere vet som forskere mener å kunne dokumentere. Egentlig er det naturlig å spørre om informasjonen har vært god nok. Jeg begynner faktisk å lure. Alle foreldre vil barnas beste, men noe må ha gått galt, når vi om noen dager vil se at tusenvis av barna holdes hjemme av redsel for at de skal bli alvorlig syke.

 

Time Magazine  skriver idag at “The Center of Disease Control and Prevention” bekrefter tidligere funn fra Kina, at pasienter under 18 år  klart blir mindre syke enn voksne. Hvorfor det aktuelle Korona virus i mindregrad affiserer barn er fortsatt noe usikkert, men de studiene som foreligger viser at det ihvertfall er slik.

Senest idag leste jeg oppslag fra nettkampanjen,  ” Vi vil ikke at helsemyndighetene skal bruke barna våre som prøvekaniner!”  Jeg håper virkelig for barnas skyld at noen roer seg etterhvert.

Hilsen Thor-Øistein som var barnelege i gamledager.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg