Sommerdvale i tropisk varme

Det er ikke ofte vi har tropevarme og tropenetter her til lands, men noen dager og netter i løpet av sommeren kan det bli. Vi har akkurat vært inne i en slik periode som nå kulminerer med tropisk regn, lyn og torden. Her på Lilleborg er det nærmest som i sydligere land med stor aktivitet på det lille torget vårt og fullt kjør i Caffe Inferno og Villa Paradiso. Sist lørdag hadde vi konsert med blant annet flamenco-dans i “bakgården”, dvs bak Villa Paradiso. Vi som er heldige og bor på toppen kan sitte på verandaen vår og bivåne alt som skjer, men konserten måtte vi ned til.

Dette var ikke akkurat tidspunktet for at motoren til veranda-markisen røk. Med syd-vestvendt veranda blir det stekende hett her. Selv om det er en bagatell i den store sammenhengen er det faktisk helt nødvendig med solskjerming i disse dager. Vi trodde det var en smal sak å få et hyggelig servicemenneske fra angjeldende markisefirma til å reparere eller skifte motor, men akk nei. Vi startet prosessen for noen uker siden med lite resultat inntil vi purret. Da jeg spurte hvor lang tid det ville ta var svaret 6 – 8 uker. Vel vel – det måtte vi vel finne oss i. Men da representanten for firmaet fortalte meg at ved å betale ekstra 2000 kroner kunne vi få service i løpet av noen dager ble jeg både forauset og forbannet. Jeg vet jo at det private helsevesen fungerer på den måten. Betaler du ekstra får du MR eller CT eller hva det måtte være på dagen, hvis ikke er ventetiden lang. Men et markisefirma som bruker slike metoder, det virker lite tillitvekkende. Resultatet er jo at den som spytter i 2000 kroner ekstra får det servicemennesket som ellers skulle redusert ventetiden for oss andre. Det går rett og slett ikke an.

Når det ikke lar seg gjøre å være på verandaen vår og det faktisk ikke går an å spise middag inne i slik sommervarme, må vi være kreative. Vi er jo godt kjent i Maridalen og fant oss en herlig plett noen hundrede meter fra parkeringsplassen på Hammeren. Vi hadde med picnickurv med mat og drikke, sammenleggbare stoler og slo oss til i skyggen under trærne med utsikt til Maridalsvannet. Selv med 28 grader var det deilig i skyggen med en liten bris. Dessuten utrolig rolig og fredelig ikke langt fra Gamle Maridalsvei. Vi regner nå denne plassen som vår og har tilbrakt noen ettermiddager der.

Jeg har vandret langs Havnepromenaden flere ganger, besiktiget den nye Operastranden og Sukkerbiten hvor Kaspar har sommerjobb med å hjelpe til med SUP-brettutleie. Badstuene er flittig besøkt og ser utrolig fristende ut. Skulle gjerne prøvet badstue og bad fra Sukkerbiten.

Ved Havnepromenaden rett ut for Operaen ligger SALT med kafeer og opplevelser samt mengder av blomster og urter. Rett utenfor har en blomstereng sluppet unna gressklipperen til stor glede for bier og humler. Her var jeg med Lill og Kaisa i dag.

Og alt dette er bare en brøkdel av hva Oslo har å by på. Hilsen Ragnhild som trives godt i sommer-Oslo

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg