Om å feire rund dag med koronarestriksjoner.

1.mai fyllte Thor-Øistein 85 år. Det var en dag vi gjerne ville feire sammen med barn og barnebarn. Ettersom vi tilsammen har 7 barn og 15 barnebarn visste vi at det kom til å bli mange, men vi håpet at vi skulle kunne samles i alle fall utendørs. I god tid sendte vi ut et forvarsel om at det ble feiring for å få en oversikt over hvor mange vi kunne komme til å bli. Familiene i Norheimsund og i Tromsø meldte straks at det ikke ble noen Oslotur på dem, naturlig nok. Barnebarn Thea som går på politihøyskolen i Bodø kunne heller ikke komme. Med noen avbud av helsemessige grunner endte vi med 16 gjester, noe vi i vår naivitet mente var innafor så lenge vi holdt avstand og fulgte regler for smittevern ellers. Slik skulle det ikke bli. Vi fulgte Raymonds pressekonferanse med lettelser spent og forsto snart at det ikke ble noen lettelser for samling utendørs. Det gikk klart frem at det var forbudt å ha mer enn 10 personer samlet, innendørs og utendørs. Så hva gjør vi da?

Thor-Øistein og jeg går mye tur i Maridalen, enten fra Låkeberget eller fra Hammeren. Vi hadde sett oss ut noen fine områder ved Hammeren hvor det var satt opp solide trebord og stokker eller steiner det gikk an å sitte på. Der ville vi feire 85-åringen og det kunne vi få til med litt koronakreativitet. Vi inviterte 8 barn/barnebarn til klokken 12 og 8 til klokken 14. Vi to gamle var naturligvis med i begge kohortene og slik overholdt vi reglene om bare 10 personer samlet.

Vi dro opp i Maridalen tidlig 1.mai for å sikre oss plassen, og klokken 10.30 var det ingen som hadde okkupert noen av de beste piknikkplassene enda. Vi frakktet da opp hamburhere, pølser, salat med tilbehør samt kaffe og kaker. Barnebarn Jakob (29) stilte med en stor gassgrill og så var det bare å ta i mot første kohort som besto av to familier samt Jakob. Neste omgang kom som avtalt klokken 14.00 og de som kom og de som dro kunne treffe hverandre i farten med god avstand.

Det ble en annerledes og meget vellykket feiring som verken vi eller barna vil glemme. Grillmaten gikk ned på høykant, brus og øl (for det meste alkoholfri) likeså og alle hygget seg i solen på en fin plass med tepper av hvitveis og utsikt til Maridalsvannet. Rett før klokken 16.00 da det nærmet seg oppbrudd, kom en skypumpe, noe jeg aldri har opplevet før, og dro med seg papptallerkener, servietter og annet lett materiale slik at de yngste barna fikk seg en løperunde for å samle sammen alt vinden hadde dratt med seg.

Selv om vi nok syntes det hadde vært lite risikabelt å treffes alle 18 sammen i det fri, så ble denne måten å samles på en god erstatning for det perfekte. Det ble en strålende dag, jubilanten var storfornøyd (jeg også) og jeg er sikker på at alle gjesten våre hadde noen fine timer i Maridalen.

Hilsen Ragnhild, glad over at vi fikk til dette.

2 kommentarer
  1. Så flott feiring🙂Kreativt løst og helt sikkert veldig hyggelig for alle! Gratulerer med dagen til jubilanten! Respektabel alder for utebursdag🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg