Boklansering og immunsystemet

I dag skal jeg på boklansering. Professor Anne Spurkland har skrevet boken Immun om kroppens evige kamp for å overleve. Anne ser på immunsystemet med et nytt blikk og har skrevet en bok som er i alle fall lettere å forstå enn mye som tidligere er skrevet om et vanskelig emne.

Immunsystemet er uhyre komplekst og samtidig helt essensielt for livene våre. Derfor er det både trist og litt farlig at alternative krefter bruker uttrykk som “styrke immunforsvaret” for å markedsføre for det meste udokumenterte produkter. Disse produktene har i beste fall ingen effekt i verste fall kan de være skadelige. Påstanden styrke immunforsvaret er grepet ut av løse luften og betyr egentlig “holde oss friske”. Men hva er det som holder oss friske? Jo det er nok litt mer usexy enn produkter som “styrker immunforsvaret”, nemlig måtehold med det meste, ikke røyke, spise sunt, sørge for mosjon, helseregler som har vært gjentatt til det kjedsommelige. Mye mer besnærende er det når vi får presentert en pille eller et pulver som skal sørge for immunforsvaret vårt – mye enklere enn å leve sunt.

Immunologi er en ung vitenskap, men et fagområde som utvikler seg raskt. Faget handler om hvordan kroppen beskytter oss mot visse sykdommer, hvordan vi aktivt selv kan beskytte oss ved for eksempel vaksinasjon, men også hvordan immunsystemet av og til misforstår og kroppen går til angrep på seg selv (autoimmunitet). En bok som den Anne Spurkland har skrevet kan gi noen forklaringer og sammenhenger som blir både spennende og nyttige, både for fagpersoner og vanlige folk. Jeg har fått en smakebit som så absolutt gir mersmak. God lesning

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg