Jul på Lilleborg

Juleforberedelsene fortsetter – i kveld med tenning av juletreet på boligområdet vårt. Vi er så heldige å bo på et område med barn og voksne, unge og eldre. Når juletreet tennes strømmer vi til – det serveres gløgg, kakao og kanelboller og vi treffes til en liten førjulsprat. Mange går rundt juletreet og synger “På låven sitter nissen” og “Så går vi rundt om en enerbærbusk”. Julenissen dukker opp med sekken full av godteposer til barna og fungerer som forsanger til gang rundt treet.

Vi gamle er heldige.

Forrige kvelden var i selskap med 8 jevnaldrende. Flere av oss hadde ikke sett hverandre på en stund, og veldig hyggelig ble det. Naturlig nok ble det endel prat om hverdagene og hvordan vi bor. Vi var alle enige om hvor heldige vi var som bodde sammen med familier i alle aldre. Flere fortalte om skrekk-scenarier med mange gamle samlet på ett brett. Sure kjerringer og gretne gubber blir ikke greiere med årene når vi bare vandrer rundt hverandre i det daglige. Vi ( fra 70 til 85 år) var enige om at et liv med barnefamilier, familier midt i livet, var både inspirerende og hyggelig. Vi bor  selv i et hus med 22 familier i alle aldre. Når vi møtes blir det en prat om det meste, alt fra vær refleksjoner, til hvordan barna har det på skole og i hverdagen ellers. Jeg føler intet behov for daglige samtaler om utfordringer som er spesielle for 80-åringen. Selvsagt dukker det opp ting som er greit å ta opp med jevnaldrende venner når vi føler for det.

Desember er en fin måned.

Det blir mørkt og det kan bli glatt. Det fikser vi med refleks på jakka og piggsk/støvler fra “Enklere Liv”. Det er tid for å besøke venner og familie og være med barnabarna på diverse arrangementer. En niårig nabo-jente ved juletreet vårt, fortalte gledesstrålende at hun i år i forestillingen, “Reisen til julestjernen” ga Stjernen til Sonja. Det er mer enn 70 år siden jeg opplevde dette første gang. Jeg hadde ikke problem med å forstå hvilket opplevelse dette var for den unge skuespiller.

Hilsen Ragnhild og Thor-Øistein som ser ut på det flotte treet.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg