Hjem fra tur

Vi har vært på en ukes tur til Pelopones i Hellas med norske og svenske venner, alle seniorer 70+. Det ble en meget aktiv “ferie”, opp før klokken 7, trening og 18 hull golf 5 av 6 dager. Etter middag ved 19-20-tiden var vi alle så trette at det bare var sengen som gjalt. Men en uke med sol hver dag og ca 25 grader midt på dagen gjør godt, og badetemperaturen i Egeerhavet var 22 grader. Heldige oss.

I går kveld kom vi hjem, riktignok uten bagasje, men til en middels stor haug med aviser og tidsskrifter på dørmatten. Jeg hadde glemt å avbestille Aftenposten. Det vi hadde fått med oss av nyheter hjemmefra var nokså magert, men nå fikk vi det i stor dose. Saudi-Arabias kronprins som tydeligvis vrir seg for å unngå vestens, og spesielt USAs vrede over Khashoggis skjebne på konsulatet i Tyrkia. Det er vel ikke å forvente at Trump skal bry seg om eklatante brudd på menneskerettigheter og en journalists vanskjebne, men man kan kanskje håpe og tro at noen i hans administrasjon vil miste lysten på det nære vennskapet med Saudi-Arabia. Norge er som vanlig når det gjelder menneskerettsbruddene i vår nære allierte SaudiArabia nokså forsiktig avventende. Når skal det offisielle Norge slutte å logre for dette skrekkregimet? Selv Aftenposten i en leder fredag er tydelige på at nå må også Norge revurdere vårt forhold til Kongehuset og kronprins Mohammad bin Salman av Saudi Arabia. Samme kronprins har prøvd å gjøre seg lekker overfor vesten (og noen egne innbyggere) ved symbolske reformer som å tillate bilkjøring for kvinner og åpne kinoer for befolkningen. Samtidig blir enda flere straffet og henrettet for å ytre seg bare litt kritisk til regimet. Er det ikke snart tid for å si nok er nok?

Den andre nyheten som traff meg mitt i solar plexus var Erna Solbergs frieri til KrF hvor hun legger abortloven i vektskålen. Det er bekymringsfullt at hun som Statsminister og kvinne tror hun kan slippe unna med å forhandle om abortloven. Like forunderlig som at hun i sin tid syntes det var spesielt at 14000 kvinner (og menn) gikk i tog 8 mars for å protestere mot legers reservasjonsrett. Har hun ikke forstått at dette er viktige prinsipper for oss, for kvinnene i dette landet? Den samme Solberg som uttrykker seg meget forsiktig om enkelte FrP’eres overtramp “jeg ville ikke sagt det slik”, brukte utestemme overfor Hareides forsiktige forsøk på et veivalg hun ikke likte. Nå må hun være desperat.

Men det er herlig å være hjemme, og nå har bagasjen også ankommet så vi kan sette i gang vaskemaskinen.

Hilsen Ragnhild som har enda noen aviser og Morgenbladet å gå igjennom.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg