27.04.2015

Jeg har vært på en ukes treningstur til Tyrkia sammen med 17 andre seniorer. Seniorlivet betyr også å ta vare på kroppen slik at vi fortsatt kommer ut av sengen, ut på gulvet ut i naturen om 5, 10 og kanskje 15 år. (Om 15 år er jeg 88 så det er litt av et mål!). Deltakerne var fra noen og seksti til nærmere åtti år. Og åttiåringen var langt fra den i dårligst form!

Dette var den tredje treningsturen jeg har vært med på i løpet av vel ett år – de to foregående var i Mogan, Gran Canaria. En slik tur er en vitamininnsprøytning og gir et spark bak for å holde meg i form.

Arrangør av treningen var Mykje Meir som stilte med to fantastiske trenere som klarte å lede tre treningsøkter om dagen i 6 dager uten gjentakelser. Vi startet om morgenen klokken 07.30 med litt lett jogging og “morgengymnastikk” – styrketrening og litt kondisjon. Neste treningsøkt var klokken 12.00 med forskjellige opplegg – bl.a. salsa-dans og skyggeboksing. Skal si dans får opp pulsen! Tredje økt var klokken 17.00 med styrke og kondisjon igjen, men med andre øvelser enn på morgenen. En dag var vi på fjelltur på en gammel sti/vei fra Romertiden – mye stein og svært kupert terreng. Godt for balansen!

Trenerne våre hadde tinget et innendørsbasseng for bassengtrening. Det het seg at vannet skulle holde 26 grader, men det var ikke en grad over 16!! Det ble utrolig kaldt selv med mye bevegelse. Utebassenget holdt 18 grader, men uten sol blir det også ganske kaldt! Så det ble med en gang i basseng for trening.

Vi har fått med hjem noen gode tips for enkle øvelser som kan gjøres på stuegulvet. Det er slett ikke nødvendig med dyre treningsapparater – en strikk holder lenge. Så vi reiste hjem litt rettere i ryggen og noe smidigere. Klarer vi å opprettholde treningen – ja da er jeg sikker på at vi kommer oss ut av sengen mange år til! Og morgengymnastikken, den fortsetter vi med – 5 -10 minutter før morgenkaffen – det er realistisk.

Noen ord om hva slags trening som er viktig for oss i senioralder. Det er flott å gå tur, men det er ikke helt tilstrekkelig. Vi må også trene styrke – når vi ikke bruker musklene våre blir de rett og slett borte! Gå trappen i stedet for å ta heisen, sky rulletrapper, gjør noen armhevinger, knebøy og tåhev. Hvis du i tillegg bruker strikk til å styrke armer og brystmuskulatur, ja da kommer du langt.

Seniorårene og seniorlivet kan være en god tid, men bare hvis vi er så heldige å beholde helsen. Mye er vi ikke herre/frue over, men noe kan vi gjøre selv for å holde oss oppegående. Trening er en viktig del av det.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg