11.06.2015

I dag er jeg trist og lei meg. Bloggeren Raif Badawi står i umiddelbar fare for å bli pisket i morgen! Høyesterett i SaudiArabia har opprettholdt dommen mot ham. I dag var det demonstrasjon foran Stortinget og slottet for å oppfordre Storting og Regjering til å sette makt bak kravene til Saudiske myndigheter, ikke bare komme med tomme ord. SaudiArabia gir blanke i at Børge Brende sier at han er i mot deres behandling av Raif og andre samvittighetsfanger så lenge vi (Norge) fortsatt selger våpen til dem og har mange møtepunkter med dem. Oppfordringen til Kongen er å kontakte sin kongelige kollega i SaudiArabia I DAG for om mulig å stoppe piskingen og sette Raif fri. I motgen er det ny demonstrasjon foran ambassaden som det har vært hver fredag morgen i 23 uker. Hittil har det nyttet – vi må holde presset oppe.

Det går an å hisse seg (meg) opp over hjemlige saker også, selv om de er langt fra så alvorlige og ikke kan sammenliknes med saken til Raif Badawi. Som for eksempel reklame og photoshopping. Vi vet at unge kvinner lar seg påvirke av reklamen og vi vet hvilke konsekvenser det kan få: Dårlig selvbilde og spiseforstyrrelser. Hvorfor kan ingen gripe inn overfor dameblader og reklameplakater. Hvorfor skal det være anledning til å retusjere bildene av modeller i reklamen.

Men det er også lyspunkter i livet til en senior – trafikken inn og ut av Oslo er dramatisk redusert etter at det stenges løp i flere tunneler som nå Smedstadtunnelen. Det viser at det nytter – vi kan snu oss og gå over til mer miljøvennlig transport – sykling og offentlig transport. Håper det varer!

Det må, tross triste nyheter fra Midt-Østen være lov å glede seg over sommeren som endelig ser ut til å komme. Vi hadde noen deilige dager med gode venner i Kragerøskjærgården med morgenbad i +13,5 grader og morgenkaffe på trappen i solskinn og med fuglesang. Her på Sagene blomstrer det også så tross en rekordkald mai er sommeren i anmarsj. Snart flytter jeg morgengymnastikken ut på verandaen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg