17.06.2015

I dag fikk jeg sammen med en av våre utallige (!) aviser et annonsebilag som handlet om hvor flott det er å være senior. Fint det. Her var oppfordring til alle slags reiser, interrail, cruise og yoga-turer i tillegg til “skal du ikke kjøpe hus på Gran Canaria, den spanske solkysten eller andre steder”.  Det er klart at vi er mange seniorer som er friske og spreke og har både tid og anledning til å være med på det meste.

På den annen side er det ikke alle som er så heldige. Det er ikke noe i veien for å reklamere for litt enklere aktiviteter, en tur i skogen, på friske ben, med rullator, med stokk eller med rullestol, det er legio muligheter. I går var en deilig sommerdag her på Sagene, perfekt for en tur i skogen. På kvelden satt vi 10 seniorer sammen rundt et bord i Asker og leste sommerdikt. Ute var det lyst, også da vi avsluttet kvelden ved 23.30-tiden. Stemningen var varm, å høre diktene vennene hadde funnet frem til og i tillegg lese egne favoritter føltes veldig godt. Jeg føler meg heldig som har slike muligheter.

Denne siste uken har det vært i overkant kongestoff i mediene. Hvorfor bruke vettuge journalister til å dekke kongestoff (les prinsebryllup i Sverige og Madeleines fødsel) spør Jan Guillou. Et meget betimelig spørsmål når verden har så mye mer å by på enn slike ikkenyheter. Men det er dessverre slikt folk vil ha – hvis de ikke får det i den ene mediekanalen går de over til neste. Uansett er det irriterende – jeg er ingen elsker av fotball, men vil langt foretrekke VM i kvinnefotball fremfor prinsebryllup og Madeleines store mage.Det skrives fint lite om alle samvittighetsfangene i SaudiArabia – ikke på langt nær så interessant som det ovenfor nevnte. Honnør til Amnesty som ikke gir seg, men står på mot all urettferdigheten.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg