Hvorfor skrive bok?

Hvordan endte det opp med bokskriving? Det hele startet nok opp med at jeg ble kjent med Yngvar for vel 4 år siden. Han var trener og inspirator og jeg ble med han på treningsreiser  til syden med seniorgrupper. Hva kunne jeg bidra med? Jeg hadde jobbet med barn og ungdom og ikke minst idrettsutøvere i alle år. De siste 13-14 årene stadig mer fokus på eldre-livsstil og ikke minst fysisk trening. Holdt mange foredrag og skrev artikler om dette.

Vi har lett for å tro at de fleste nordmenn er fysisk spreke. Blir vi spurt, skryter vi på oss litt ekstra sprekhet. Ser vi litt nøyere oss, er det dessverre ikke slik. Ca 3/4 av oss beveger oss for lite.

Dette som bakteppe var grunnen til at vi satte oss ned og tenkte på et bokprosjekt. Kona til Yngvar, Liv er skribent og kona mi, Ragnhild er lege, og de har vært viktige for oss i arbeidet.

Det endte opp med: “Kom i form 60 pluss” som Aschehoug ga ut nå 2017.

Vi prøver å inspirere folk flest til å bevege seg mer. Alle ser i aviser og blader at folk som mosjonerer jevnlig og spiser sunt, har det vi kaller en sunn livsstil, får de aldersbestemte sykdommer senere og lever lengre. Dette er på gruppe nivå og når det gjelder den enkelte kommer mange andre faktorer, ikke minst hell og flaks inn i bildet. Men det som kan loves, er at vi føler oss bedre og at vi kan være aktive lengre.

Det er ikke så mye som skal til. “noe er bedre enn iingenting”!

Kort fortalt, vi ser på alle daglige aktivitetene som kan gjøre oss litt sprekere, vi får bedre kondisjon og vi bli sterkere i kroppen. Vi bygger rett og slett opp litt reservekapasitet.

Vi har selvsagt lest oss opp på hva som nå er aktuell kunnskap. Det som stadig dukker opp i litteraturen, er at vi sitter for mye!! Opp av stolen hver time for litt aktivitet, er ett av budskapene, og kanskje det viktigste.

Hilsen Thor-Øistein   

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg