Barnebarncamp for 15. gang

Første gang vi hadde camp med barnebarn uten foreldre var i 2005. Den gang var det 3 deltagere – alle gutter i barneskolealder. Senere har flere kommet til og noen er blitt “pensjonert” når de går over i ungdomsskolen. Nå har de fleste barnebarna blitt store og har andre prioriteringer enn camp med besteforeldre så i år var det bare to deltagere, Iben 12 år og Hedda 11 år. Vi har innimellom lempet litt på kravene om bare barneskolealder, noen ganger når det har passet slik har vi hatt med barnabarn de første årene av ungdaomsskolen. Skal det bli camp neste år når Iben begynner i ungdomsskolen håper vi hun alikevel blir med slik at det kan bli camp.

Hva gjør vi på camp?

Barnebarna våre er helt klare på at på camp skal det være “same procedure as last year”, dvs at vi følger visse oppsatte spor. Det må være Kragerøtur og Jomfrulandstur, den siste med leie av sykler. Dessuten er morgengymnastikken med påfølgende morgenbad obligatorisk. Selv om det sukkes og stønnes litt når vi etter noen timer med avis og kaffekopp i solen vekker syvsoverne med rop om morgengym, så er det alltid et krav om at morgengym må det være. Ellers er selvfølgelig programmet litt avhengig av været.

Hvordan var årets camp?

I år var det som nevnt bare to deltagere (Iben og Hedda) og to campledere (mormor og morfar), men campen fulgte i oppsatte spor. Vi startet med en sopptur som ble endel lengre enn vi hadde forestilt oss. Barna ville ha kantareller, dessverre ble utbyttet i så måte magert. Men vi fant endel fåresopp og dessuten gikk vi stier og i områder på øya som faktisk var litt ukjente for oss selv om jeg har feriert her siden 1947. Det er en stor øy må vite. Det ble i alle fall en ristet brødskive med smørstekt kantarell til de to deltagerne så alle var godt fornøyde med turen.

Vi var stort sett veldig heldige med været. En morgen regnet det litt så morgengymmen foregikk innendørs, ellers har det bare vært sol og ingen protester på morgenbadet, snarere tvert i mot. De to jentene svømmer og dukker som seler og hopper fra vårt selvlagete stupebrett.Før om årene har det ofte vært krav om kveldsbad, men med disse to spilte vi kort hver kveld til det ble så sent at kveldsbad var uaktuelt. Vi har et familiespill som vi kaller Liverpool og som er kjempepopulært både blant store og små.

Ellers har vi gjort de vanlige tingene, leiet sykler på Jomfruland, spist is i Kragerø og på Valle og spilt Kubb og Boccia. Morfar harinstruert i revolverskyting og pil-og-bue-skyting. Begge jentene takler dette mye mye bedre enn mormor så jeg trekker meg tilbake til oppvasken når det skytes. Innimellom trekker jentene seg tilbake for å spille musikk og synge til, så da tar morfar en hvil på sofaen og mormor koser seg med en bok.

Avreisedagen var helt strålende og varm så vi brukte hele dagen til bading og leker uten å bekymre oss videre om opprydding etc. Vi to gamle tar en tur ned om noen dager for å rydde etter oss og få med alt skittentøy hjem – det var begrenset med plass i bilen med 4 personer og en hund samt vanlig bagasje.

Når mormor og morfar gjør opp status er vi enige om at vi har hatt noen strålende dager med de to nesten-tenåringene og håper at det kan bli camp neste år også.

Hilsen Ragnhild

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg