Det er nok nå

Nok er nok når unge afghanere blir deportert fra Norge til internflukt i Afghanistan eller rett og slett til ny flukt hvor de ender på gaten i et annet europeisk land. Vår regjering som i flyktningespørsmål domineres av FrP sørger for at UDI/UNE ikke viser noen barmhjertighet når det gjelder de såkaldte Oktoberbarna.

Nok er nok når en norsk hjelpearbeider treffer en afghansk familie med barn som snakker norsk i flyktningeleiren Moria i Hellas. For fem år siden ble familien deportert fra Norge til Afghanistan hvor det i følge norske myndigheter (men ingen andre lands myndigheter) skulle være trygt. De ble forfulgt i Afghanistan og flyktet påny. Barna som nå er 13 og 16 år gamle har norsk som språk, de kjenner ikke språket i Afghanistan.

Nok er nok når unge mennesker som er godt integrert i Norge blir sendt tilbake til land som Iran hvor de blir forfulgt, fengslet og torturert.

Nok er nok når vår regjering (som altså lar FrP dominere innvandrings- og asylpolitikken) setter foten ned for å hente hjem en norsk dødssyk fireåring som bor med mor og søster i den beryktede AlHol-leiren nord i Syria. Nok er også nok når KrF og Venstre går med på slik umenneskelig behandling for å regjeringsmakt. Hvilken makt kan man spørre når de igjen og igjen må stemme mot sin overbevisning.

Nok er nok når Hussein med norsk kone og to norske barn får endelig avslag på søknad om oppholdstillatelse etter 11 – elleve- år i Norge. Hussein som er godt integrert i det norske samfunnet risikerer å bli skilt fra kone og barn og sendt tilbake til et land hvor han risikerer forfølgelse,

Nok er nok når Norge vurderer å sende ungdommer med midlertidig oppholdstillatelse tilbake til Syria etter at de har lært seg norsk, begynt å jobbe eller studere og funnet seg godt tilrette i det norske samfunnet.

Nok er nok når Norges regjering gjentatte ganger nekter å være med på en europeisk dugnad for flyktninger. Når andre land tar sin del vil ikke Norge delta. Da fem europeiske land i august tok på seg å ta i mot flyktninger som var reddet av det norske skipet Ocean Viking ville ikke Norge være med på hjelpeaksjonen.

Nok er nok når vi er så inderlig fornøyd med oss selv, når vi vil bli medlem av FNs sikkerhetsråd, men ikke vil leve opp til FNs Høykommesær for flyktninger eller Barnekonvensjonen som viser til barnets beste. Når barn og foreldre skilles eller barn må dø under kummerlige forhold i flyktningeleirer er det ikke til barnets beste.

Det er nok nå.

Hilsen Ragnhild som er glad det finnes organisasjoner og mennesker som i Dråpen i havet og Leger uten grenser.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg