Jeg velger meg april….

April er akkurat som den pleier å være – noen dager varmt og solrikt og neste dag snør det, som i dag. Bjørnson valgte seg april for det var bare den årstiden som var igjen til ham. Han gjorde det beste ut av det og det er Bjørnsons tekst vi husker. …. I det det gamle faller, i det det ny får krefter……

Påsken er over – den gikk forresten over i april med noen alldeles deilige solrike dager. Skiføret holdt seg på Norefjell, men noen dager var det så hardt i løypene etter kuldegrader om natten at skituren var med livet som innsats. I det hele tatt, vi innser at skiturene blir kortere og at nedoverbakkene er brattere og mer uoverkommelige enn tidligere. Jeg skammer meg ikke over å ta av meg skiene, men tenker med meg selv at hvis noen kommenterer det skal de jamen få høre det! Men ingen kommentarer er kommet. Fin påskeferie ble det, med påskeskirenn for oss seks med innlagt quiz og påfølgende Aperol og brus på terrassen i deilig påskesol.
Barnebarna kivet om hvem som hoppet lengst på stompeski – så alt var som det skulle være

Vi har vært på Bråtane og begynt å planlegge sommersesongen. Selv om stedet er overlatt til barna så fungerer vi som litt vaktmestere og håper ungdommen setter pris på det. Denne gangen hadde vi med to av barnebarna, Kaspar 15 og Hedda snart 13. De gjorde en strålende innsats med å løfte og bære tunge utebord og stoler ut fra vinteropplag innomhus. Dessuten skrapte de den gamle prammen innvendig og utvendig slik at den kan oljes neste gang vi kommer ned. Trampolinen ble satt opp og det er tungt så vi er veldig fornøyd med innsatsen.

Men et sommersted kan være VELDIG kaldt i april. Natten ble meget hustrig tross ekstra ulltepper når vårt sovehus er et gammelt glissent bryggerhus hvor innetemperaturen nærmer seg utetemperaturen og ute var det minus 2 grader. Men etter morgenkaffe og morgengym for barna ble det morgenbad – i alle fall for mormor og Hedda. Dvs mormor (jeg) dyppet meg mens jeg klamret meg til badetrappen. Hedda derimot svømte minst tre tak og var under med hele hodet.

Årets første flått er observert og fjernet. Det blir nok flere.


På hjemturen fikk vi demonstrert for oss selv hva det vil si å kjøre el-bil uten lademulighet der vi parkerer, og å oppleve rekkeviddeangst. Vi trodde vi hadde planlagt lading på hjemveien godt. Lasses kro har ladere og en kro hvor vi kunne kose oss med god mat og drikke mens bilen ble ladet opp. Slik gikk det ikke. Først stilte vi oss på feil ladeplass, og det skjønte vi da vi ettervert ble fortalt på displayet at ladingen var fullført etter 9 timer. Så fant vi heldigvis en hurtiglader som skulle ta cirka 3/4 time – men vi hadde gjort regning uten korona. Ingen koselig kro med god mat, bare en bensinstasjon med noen bakevarer og is som ble inntatt i bilen. Og så begynte det å snø – det er tydeligvis noe el-biler trenger ekstra mye energi for å takle. Da vi kom til Drammen hadde den spist opp17 mil og Lierbakkene tok sitt  Da vi parkerte barna i Asker var det 50 km igjen – men det gikk fint – da vi kom hjem hadde vi fortsatt 30 km. Det å være el-bilkjører krever logistikk, god planlegging og et robust sinn uten for mye rekkeviddeangst.

Her hjemme vokser basilikum, tomater, og sommerblomster i vinduskarmen så det blir nok vår og sommer i år også.

Hilsen Ragnhild som nå er ferdig med vinteren for i år og ser frem til våren.

 

2 kommentarer
  1. Heia Ragnhild. Du er flink å skrive og du er IKKE alene om å håpe at vinteren er slutt for i år. Her er det sne, sludd regn og vind om hverandre for så å få et hvitt snelag til slutt. Men det smelter heldigvis i løpet av dagen, men det er fortsatt kaldt – 2 grader om morgenen før slen kommer og kuldegrader om natten. Vel vel vi tår over dette også. Håpet er fortstt lysegrønt. Ha en god dag.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg