Påskeferie for seniorer

Vi har vært på fjellet, nærmere bestemt Norefjell fra torsdag før palmesøndag, delvis alene og delvis sammen med familien Karoline. Vi har opplevd snøfattige påsker før på Norefjell, men det er nå ganske lenge siden. Da var vi  yngre og tok skiene på nakken for å gå oppover i fjellet til vi fant nok snø til å gå på ski. Vi fikk da noen fine fjellturer på ski tross veldig lite snø i lavlandet der hytta ligger (650 moh). Det er bare å se det i øynene – den tiden er forbi. I år ble det turer på beina, delvis i hardtrampete gamle skispor, delvis på grusvei. For topografien der hytta (som ikke lenger er vår, men Karolines) ligger, er drastisk forandret de siste ti årene. Før i tiden parkerte vi på en bomvei og gikk noen hundrede meter oppover i flere omganger for å frakte oss selv, bagasje, mat og små barn opp til hytta som var av det enkle, gammeldagse slaget og lå litt for seg selv i skogkanten. I dag kjører vi frem til hytteveggen, en hytte som er blitt utvidet flere ganger – siste gang med et helt påbygg av en ny hytte. Rundt oss ligger nye hytter, den ene større enn den andre og alle kjører til døren. Resultatet er at vi må krysse noen grusveier når vi skal på ski, men dette har vi å vennet oss til.

Men så var det denne påsken da det er lite snø og harde løyper. Selv ungdommene våre har gitt opp langrennsskiene til fordel for slalom og turer på bena. Vi hadde nå lyst til å få følelsen av påskeskitur så det ble tre runder på myrene rundt oss. Det smakte av fugl som det heter, men ikke mer enn det. Jeg må jo også innrømme at mitt overmot på golftur fortsatt gjør plutselige bevegelser smertefulle slik at noe forsøk på ski i steinharde fjelløyper er utelukket. Jeg kunne nok kravlet meg oppover, men nedover ville være helt utenkelig.

Nå har vi deilig hjemmepåske med en liten avstikker til Bråtane for å “kolla laget” som svenskene sier. Thor-Øistein vil se til den lille golfbanen på Gumøy og jeg kan kanskje rake litt og andre sysler som ikke krever for mye av nedre del av ryggen.

Seniorlivet ønsker alle en riktig god påske/pesach og bare håper at vi snart får en fredeligere verden.

Hilsen Ragnhild

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg