Seniorer på tur

Ikke før har vi pakket ut, vasket tøy og kommet over jet-lagen etter New York- reisen så er vi på tur igjen. Denne gangen først sammen med 37 65+’ere og to trenere for en ukes intens trening i Puerto Mogan på Gran Canaria. Jeg har skrevet om disse treningsturene tidligere, men det er så oppløftende, morsomt og inspirerende at en reprise synes på sin plass. Første gang vi var med på en slik tur var våren 2014 og siden er det blitt mange flere, de fleste til Mogan og i november.

Seniorturene med trening tre ganger om dagen er populære, noe som gjenspeiles i at mange av de samme deltagerne kommer igjen og igjen, år etter år. Men hver gang kommer noen nye til og de blir ganske raskt inkludert i fellesskapet. For når vi bøyer og tøyer, puster og peser og svetter sammen så må det bli et spesielt fellesskap. Formkurven varierer og slik må det være når de yngste blant oss så vidt har passert 60 mens de eldste er godt over 80. Treningen er imidlertid lagt opp slik at alle kan få utbytte og kan ta i så mye eller lite som kroppen tåler. Våre to eminente trenere har variert bakgrunn som fysioterapeut og trenerutdanning og klarer tross den store gruppen å se hver enkelt og veilede individuelt.

 • Et av turens høydepunkter er fjelltur fra Mogan til Veneguera, en liten fjellandsby. Turen er ikke lang, men bratt opp og bratt ned, 4 km hver vei. Vel fremme i Veneguera er det lunsj under platantrærne på torget. Vi melder fra på forhånd så vi er ventet og får servert lokale spesialiteter i tillegg til leskende drikke etter en varm tur over fjellet. Omtrent halvparten går samme vei tilbake, resten tar lokalbussen tilbake til Puerto Mogan. Noen av oss hadde litt lenge å vente på buss fra Mogan til Puerto Mogan så da ble det Sangria på lokal kafe.

Med så mange gamle mennesker og ekstremt mye fysisk aktivitet må det skje små (og noen større) uhell. Dessuten er det mange spørsmål rundt fysiske problemer i eldre år, det være seg hjerte-kar eller hofter, knær, ankler mm. Heldigvis er Thor-Øistein med som stevnets lege medbringende assistent (undertegnede) som også har litt kunnskap uti medisinen. Bagasjen vår består av medikamenter, plaster og tape. Tape ble etterhvert mangelvare og måtte fylles på fra den lokale Farmacia. Det ble etterhvert såpass mange konsultasjoner at han kunne føle seg svært nyttig og rettferdiggjøre at en slik tur har med egen lege.

Årets tur ble like vellykket som de foregående. Thor-Øistein og jeg tok farvel med gamle og nye treningskompiser, leiet bil og kjørte til midten av øya for to dager i Tejeda, en av de vakreste små landsbyer på Gran Canaria. Her bodde vi hos Maria i et lite hus beliggende i en bratt bakke og smekkfullt av bilder, veggtepper og stæsj av ymse slag. Dessuten egen takterrasse.

Her var temperaturen vesentlig lavere enn ved kysten i sydvest, godt vi var utstyrt med gensere og langbukser. Det ble noen turer i omgivelsene, her er fjellene brattere og spissere enn i sør og dalene trange og dype. Vi bega oss ikke ut på alt for strabasiøse fjellturer, men nøt den lokale koloritten (og lokal mat og vin).

Nå er vi tilbake ved kysten, på Anfi del Mar hvor vi skal rekrere en uke. Heldige oss. Det blir morgenbad, frokost på balkongen og turer i fjellet. Mer om livet her senere.

Hilsen Ragnhild som pleier sine ømme muskler og prøver å praktisere spansken.

6 kommentarer
  1. Det høres ut som dere har det fantastisk. Jeg er ofte innom bloggen deres. Finner mye interessant der. Jeg liker å gå tur og å trene. Jeg lurer på hvordan en kan komme med på en slik tur som dere har vært på nå.

   1. Hei Ethel
    Hyggelig at du liker bloggen vår. Den turen vi var på (og det blir en ny tur i mars til Tenerife og en i november til Mogan) arrangeres av Aller travel. Gå inn på Aller travel og søk opp seniortur til Tenerife eller Mogan så får du all informasjon om påmelding osv. Kanskje vi sees i Mogan neste høst?
    Hilsen Ragnhild

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg