Sommeren er på hell

Bråtane kan også vises frem i regnvær og med ny våt platting.

Men gløtt av sol og daglig morgenbad har vi.

Dette har vært en annerledes sommer på mange måter og jeg tenker ikke akkurat på kulderekorder og sne i juli. I stedet for late dager og agurknytt har vi måttet forholde oss til Koronaoppdateringer, fra Norge og verden, og en stadig økende bekymring for hvordan det går med vår viktigste allierte som politikerne ynder å kalle USA. Land i Europa går fra rødt til grønt og tilbake til rødt igjen ettersom smittetallene varierer og reisehungrige nordmenn sitter på startstreken for å komme seg til sol og varme. Hadde denne våte og kalde juli i Sør-Norge vært en vanlig juli ville det gått massevis av fullbookede fly sydover, men slik gikk det ikke når viruset SARS COV 2 herjer i de viktigste turistlandene.

Her på Bråtane lever vi på gamlemåten og nyter gode dager tross julikulden. Med en varm juni og en våt juli er sopp- og bærhøsten upåklagelig. Våre gamle og overgrodde solbærbusker bærer som vi sjelden ser og bringebærkrattet er så dryssene fullt av bær at vi har kunnet mette flere familier med syltetøy og dessert mange dager. Og enda er det ikke tomt. Bringebærkrattet er et mysterium for meg – det virker som det en gang har vært hagebær som er forvillet mens vi ikke har fått nyplantete bringebærbusker til å overleve. Søster Bente er en racer i soppskogen og mens vi var en helt nødvendig handletur i Kragerø plukket hun en kurv full.

Men tross det gode liv og fine dager med datter Gry og to barnebarn 19 og 16 år, gir daglig avislesing (på nett) all mulig grunn til både bekymring, avmakt og sinne. I USA herjer en inkompetent president med landet og verden forøvrig ved å stille spørsmål  og trekke seg ut av samarbeidsformer som har vært helt nødvendige for freden vi og store deler av Europa har hatt siden 1945. For ikke å snakke om hvordan han turnerer interne protester og helt legitime demonstrasjoner og truer med militæret! I eget land, mot egen befolkning!

Jeg kan ikke forstå at regjeringen vår tar seg ferie uten å være med på å hente ut barn – vi snakker om små barn som lever under de grusomste forhold – fra overfylte leirer i Hellas som Moria. Jeg har skrevet om dette før og skal ikke gjenta alt, men det er ufattelig at regjeringen inngikk et internt kompromiss og lovet å hente ut barn HVIS 8 ANDRE LAND GJORDE DET SAMME. Helt ufattelig å sette slike betingelser og så selvfornøyd ta ferie mens barna dør og andre Europeiske land stiller opp. Storbritannia og Sveits har tatt i mot barn fra Moria; Tyskland, Luxembourg, Finland og Portugal har begynt å ta i mot noen mens Frankrike vil ta i mot 50 barn frem til desember. Og i Norge sitter regjeringen på gjerdet og venter og venter….. Skammelig.

I gårsdagens Aftenposten leste jeg hvordan generalsekretær i NOAS Ann-Magrit Austenå beskriver og dokumenterer hvordan Utlendingsmyndighetene våre (UNE og UDI) systematisk tolker regelverket strengere enn det som var ment fra lovgivernes side. http://Utlendingsmyndighetene tolker regelverket strengere enn lovgiverne har ment | Ann-Magrit Austenå Er det slik at Justisministerene fra FrP satte en standard som den nåværende Justisminister fra Høyre ikke bryr seg om å revurdere? Eller er det faktisk slik at den nåværende regjeringen ønsker at lovverket praktiseres strengere enn det som egentlig var ment? I så fall er dette en skandale – Stortinget står over Regjeringen i vårt demokrati. Det hjelper dessverre lite å bekymre seg i avmakt og raseri. Men vi må bry oss og “ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer oss selv”.

Mens jeg skriver dette trommer regnet mot vinduene og det blåser friskt. Uansett blir det morgenbad og dagen vil forløpe slik den skal her på Bråtane med litt morgentrening (Thor-Øistein og barnebarna), kanskje en tur, bærhøst og tredje dag av surdeigsbrødet etter svigerdatter Marits oppskrift. Vi er så heldige og priviligerte at det nesten er flaut. Heldige er vi som ikke behøver å ønske oss sydover siden vi har alt vi ønsker oss for sommeren her.

Hilsen Ragnhild fortsatt i sommermodus

2 kommentarer
  1. Heia Ragnhild. Du er så flink å skrive det er veldig kjekt å lese. Dyktige du som plukker bar og sylter til den store gullmedalje. Nyt dagene og så håper vi på at august bringer varmere og mer solfylte dager. Her hos meg regner det nesten hver eneste da og det er surt og kaldt. Men håer er jo lysegrønt så da må august fylle på med sol. Fortsatt god sommer. Beste hilsen Randi

   1. Kjære Randi. Så hyggelig kommentar fra deg. Her er det også kaldt og regn nesten hver dag, men vi får håpe på en varm august. Vi er tross alt veldig heldige som er oppegående og kan røre på oss. Skogen er full av sopp og bær så det er bare å forsyne seg. Så får vi håpe på et nytt treff om et år😍

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg