Støre og jeg ble enige.


 1. Jonas Støre og jeg ble enige for noen dager siden. Egentlig har vi ikke møtt hverandre, men han må ha lest hva jeg begynte å ta opp for ett år siden, senest forrige uke. Selvsagt er dette passe innbilsk, men likevel. Hva var det dette dreiet seg om.

Arbeiderpartiet la frem en skisse av sitt nye program. De foreslo bl.a. å bruke deler av pensjonsfondet/oljefondet mer aktivt i vår klimakamp. Det var ikke bare avkastningen  av fondet, men også aktiv “grønne investeringer” av selve fondet. Dette for å ta tak i de store utfordringer vi står overfor. Alle de små miljøtiltak vi gjør i det daglige er viktige, men monner neppe tilstrekkelig til at vi kan nå våre miljø mål.

Hva kan det være snakk om ? Jeg kan kort summere hovedpunktene i hva jeg skrev her på bloggen for en uke siden.

1.: Massive bidrag til utdannelse av kvinner i Afrikanske land der dette er mulig. Man har erfaring for at afrikanske kvinner med utdannelse, skaper arbeide og i fremtiden vil føde langt færre barn . Afrika er den eneste del av verden hvor befolkningsøkningen er eksplosiv. Dette er lik voldsom økning av energiforbruk med følgende forurensning av hele kloden.

2.: Investeringer i selskap som står for åverdensomfattende utbygging av alternativ energi. La oss tenke på solcelle-kraftverk i Sahara og havbaserte vindagregater. Hva med atomkraft? Det er et tema vi i Norge ikke liker å diskutere. Franskmennene er storprodusenter av middelstore anlegg som de mener å kunne dokumentere er sikre, bare de ikke etablerer i utsatte område. Omlag 500 anlegg er i drift i verden idag. Det burde være riktig å vurdere dette for oss nordmenn også.

3.: karbonfangst som fortsatt er svært aktuelt for de store forbrenningsanleggene, også i Norge. Nåværende regjering trakk seg ut av samarbeidet med Oslo kommune med fangstanlegget på Klemmetsrud. Skuffende og lite fremtidsrettet

Jeg kunne fortsette med en rekke andre punkter, men lar det ligge.

Hele mitt poeng er at dette vil koste masse penger og det vil vi alle merke på vår private økonomi. Jonas og arbeiderpartiet er også klare på “at bruker vi ikke deler av det fremtidige pensjonsfondet nå,  kan det være at det ikke er noen fremtidig generasjon å bruke fondet på”!

Hilsen Thor-Øistein som etterhvert forstår at de samme tanket kan dukke opp flere steder samtidig.

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg