Dagen før dagen

Da de siste juleinnkjøp var avsluttet og ditto julehilsener avlevert i pøsende regnvær kunne vi sette oss i en bil, fullstendig overlesset med bøker, blader, mat og julegaver, og kjøre de 9,5 milene til Norefjell. Etter en grå, mørk og våt november/desember var det deilig å komme opp til sne og julepyntet hytte. Adventstiden har vært rolig og koselig med tre adventslunsjer med barn og barnebarn i stedet for den tradisjonelle lille julaftenfeiringen vi har hatt de siste 40+ årene. Ingen grunn til å føle seg litt trøtt og sliten, men etter et slag Liverpool (kortspill) var vi så tsøvnige at vi sovnet før 22.30. Og så våkner vi til klar himmel, sne og etterhvert en soloppgang som det er lenge siden vi har sett. Morgenkaffen inntas foran peisen mens solen langsomt kommer over åsene.

Nå kan vi glede oss til årets første skitur, heldige som vi er. Jeg kan likevel ikke annet enn å være veldig skuffet over Høyesterett og dommen i Miljøsaken. Mens oljelobbyen og oljeministeren fryder seg og snakker om en riktig og god dom, glemmer de å nevne at det var et betydelig mindretall av dommere som mente at det var begått alvorlige saksbehandlingsfeil da det ble tildelt letelisenser i Barentshavet. Mindretallet pekte også på at Olje- og energidepartementet bevisst hadde løyet om lønnsomheten for olje i barentshavet sørøst. Den saken skal opp til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite` over nyttår. Så selv om klimaet tapte i Høyesterett er saken nå i mye høyere grad satt på dagsordenen. Et flertall av befolkningen vil la oljen i Arktis ligge av klimahensyn, og når miljøspørsmål innkluderes i FNs liste over verdens beste land å bo i, ja da raser Norge ned fra første til syttende plass. Så Natur og Ungdom sammen med Besteforeldrenes klimaaksjon og Naturvernforbundet har på ingen måte gitt opp kampen mot de store kapitalinteressene i vår oljesmurte regjering og for vårt miljø og våre barnebarns fremtid. Det er allerede funnet nok olje for flere tiår fremover, så det er helt unødvendig å ødelegge miljøet ved gi nye letelisenser.

Men nå er det dagen før dagen og vi gleder oss ved å være sammen med Karoline, Christian og barna, gå på ski og kose oss med peis og god mat. Seniorlivet ønsker våre lesere en riktig god jul og takker for at dere har fulgt oss i dette underlige året som er gått. Vi håper dere vil følge oss i 2021 også.

Hilsen en julete Ragnhild

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg