Mens jeg venter.

“Mens vi venter på Godot”, har nok mange sett på scenen. Spesielt husker jeg den siste oppsettingen med Thoralf Maurstad og Espen Skjønberg. Godot kom aldri, men spillet fortsatte før det ble klart. Jeg og mange av vennene er i midten av 80 årene. Hvor lenge må vi vente før fremtiden innhenter oss?

Coronavirus pandemien rammer folk ulikt, så la oss se litt på det. I Norge regner vi med at omlag 2 millioner blir syke. Da regnes alt fra lette sykdoms tegn til et svært alvorlig forløp av sykdommen Covid-19. Barn, ungdom og friske voksne rammes vanligvis lett. Unntaket er når annen grunnsykdom foreligger. Men det er fra 70 års alder og særlig fra 80 år at alvorlige ting kan skje. Pr idag, 19. mars 2020, er 8 nordmenn døde av sykdommen, snittalder 89 år, de fleste var syke fra før og hadde vel egentlig en begrenset tid igjen.

Har vi tall på hvor mange av oss 80 åringer som får denne virusinfeksjonen ? Dette synes ekspertene det er vanskelig å tallfeste, men mange ender opp med at vel 10% av oss blir skikkelig syke. Er vi friske og raske, ikke har noen grunnsykdom og attpåtil har flaks, kan dette heldigvis gå bra. Ved de årlige virus epidemiene dør ca 1000 i Norge, men alt tyder på at denne virusinfeksjonen vil kreve flere liv.

Vi er heldige som har en medisinsk ekspertise som sammen med våre politikere ber oss ta en rekke forholdsregler. Dette er viktig, ikke bare for oss selv, men for storsamfunnets spesielt sårbare grupper.

Hva gjør Ragnhild og Thor-Øistein i denne perioden? Den blir neppe kort, så vi tar en dag av gangen. Vi tar minst mulig kollektive transportmidler, vi handler dagligvarer og holder avstand, vi leser, vi ser på TV og ikke minst Netflix og liknende og vi vasker hender. Og så er det selvsagt en tur i næromådets skog de fleste dagene i uka. Idag har vi skeiet ut. Vi besøkte en av barn- og barnebarnfamiliene våre !! Vi sto i hagen med  god avstand og tok ikke på hverandre. Det var kjempehyggelig å se hverandre igjen. Ellers er mobilen god å ha i disse tider.

På veien hjem kjørte vi innom Kajsas Catering  rett over brua til Nesøya. Da er vi ved poenget mitt,  hvis det er mulig må vi unne oss god forpleining. Vi kjøpte et par posjoner ferdig middag, Skagen salat, en  pate og litt til. Vi gleder oss til middag idag!

Men neste gang går vi inn på ” kajsas.no ” og videre  “Butikk på nett” og bestiller. Bestiller vi for mer enn kr 500.- , fritt tilkjørt hvis det ikke er for langt unna.

Hilsen Thor-Øistein som håper at Godot (Corona) ikke dukker opp.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg